Spørg Bolius

Kan vi få bygget et nyt hus i genbrugsmursten - til vores tid som pensionister?

Kære Bolius

Beklager at jeg ikke kunne finde et emne/en overskrift, der passede !

Jeg er "faldet over" dels gamlemursten.dk og dels ahentreprise.dk. Websites, der gør sig i gamle - renoverede - mursten.

Er i bekendt med typehus-firmaer/entreprenører mv. som producerer "nye" typehuse af gamle mursten ? Og måske endda til fornuftige/attraktive priser ?

Vi er et par, der bor lige på grænsen mellem Hedehusene og Roskilde, og vi kunne godt være interesseret i at flytte i fx. et nyt veldisponeret længehus på måske 130-140 kvm + et tilhørende lagerrum. Evt. i forlængelse af selve huset eller "påsat" længehuset i den ene ende.

Vi er sådan lidt "halvgamle" og det, vi spørger os selv om, er om vi bare skal blive boende ELLER om vi måske skal købe et ældre hus fra fx. 60´erne.

Og så spørger jeg mig selv : Hvad kan et sådant "ældre murstens" hus løbe op i og hvem kan opføre et sådant hus ? Hvem har erfaring med dette ?

vh

Niels E. P

Hej Niels E P

Vi kender ikke til typehusfirmaer der opfører huse med genbrugsmaterialer - men du kan sagtens få arkitekt- og byggeteknisk rådgivning så en entreprenør kan opføre huset  på en måde så der videst muligt benyttes genbrugsmaterialer - eller bare genbrugsmursten.

Der vil nok i den nærmest fremtid være typehusfirmaer der kan se tendensen til ønsket om at passe på resurserne og bygge og bo mere bæredygtigt.

Hvad det vil koste at opføre et hus på 120 m2 kommer an på forskellige faktorer - men generelt skal i nok regne med totalt fra omkring 15.000 kr/m2 

Men en mulighed er også at finde et eksisterende hus der passer til jeres ønsker eller kan ombygges så det passer til jeres ønsker og behov.

Hvad det koster at købe en grund eller et hus kommer mest af alt an på hvor i ønsker at bo, hvilken del af landet, hvilken område - tæt på by, natur, kultur, offentlig transport, jeres familie, venner   eller andre ligestillede -  et hus på 120 m2 koste i nogle områder under 1 million mens det i andre kan koste 6-7 millioner

Så på siden her kan du læse mere om muligheder og (lidt for sjov) teste dig selv om hvordan du skal bo i den 3 alder: Hjem til din tredje alder

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden