Spørg Bolius

Kan vi udsætte aflevering - hvad betyder "væsentlige mangler"?

Hej Bolius

Hvilke dokumenter/attester der skal ligge klar inden afleveringsforretningen?
Vores byggefirma vil afholde afleveringsforretning samme dag som udedelen til varmepumpen (luft til
vand) opsættes. Den har været i restordre. Vi ønsker udsættelse af afleveringsforretningen, da der ikke foreligger trykprøve eller energiberegning, og dermed ej heller en ibrugtagningstilladelse.
Er vi i vores gode ret til at få udskudt afleveringsforretningen, eller kan vi i det mindste forlange at afleveringsforretningen bliver udskudt til byggefirmaet kan dokumentere at de har afsendt dokumentation til
kommunen i forhold til ibrugtagningstilladelsen?

Med venlig hilsen Pia B

Hej Pia

Hvis der ikke foreligger en ibrugtagningstilladelse, så er I selvfølgelig berettiget til at afvise afleveringen. Denne skal selvsagt foreligge.
Nogle gange kan der være en midlertidig ibrugtagningstilladelse, hvor der er givet dispensation for enkelte dele, herunder dokumentation.
Men ellers, så kan man kun nægte at overtage huset hvis der foreligger væsentlige mangler, som gør at I ikke kan tage huset i brug.
Der findes ikke en facitliste over hvad der konkret betragtes som væsentlige mangler, men manglende varme, manglende strøm, vand, ventilation mv. betragtes som væsentlige mangler. Dertil skal sikkerheden være i orden.
Jeg håber I kan bruge mit svar. Held og lykke med det. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden