Spørg Bolius

Kloaklugt i badeværelset, kan det skyldes manglende vandlås i brusekabinen?

Hej Bolius

Jeg har et afløb i brusekabinen. Der er ingen vandlås. Når jeg trækker ud i toilettet kan jeg høre vandet op af afløbet. Problemet er kloark lugt. Kan afløbet være direkte til faldstamme

mvh Jørgen F

Hej Jørgen F

Vandlåsen har netop den funktion at den hindrer lugt at trænge igennem. Det er dog ikke unormalt at diverse rester kan samle sig ved vandlåsen og give en dårlig lugt.

Det er som udgangspunkt et krav at afløbet har en vandlås. Vandlåsen være indbygget i selve gulvafløbet eller som en del af selve afløbet (rørene over til faldstammen).

Du bør derfor få undersøgt om du har en vandlås og ud fra dine informationer vil jeg anbefale at du retter henvendelse til en fagmand (VVS/kloakmester) og får dine installationer kontrolleret. De vil ved en besigtigelse kunne vurdere om dine rørinstallationer er udført efter forskrifterne, og derefter hvilken indsats der bør gøres for at få lugten væk.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden