Spørg Bolius

Toilet skvulper og trækker langsomt ud

Vores toilet skyller dårligt ud og skvulper når vi bader... Hvis vi hælder en hel spand vand i, så virker det fint. Når vi bader, skvulper toilettet voldsomt (Afløbet fra badet går direkte ned, i et rør som også toilet og vask er forbundet med ca. en meter under risten). Umiddelbart kan vi ikke se noget er stoppe nogen steder, og har også prøvet at rense både afløb og toilet uden det hjalp.

Mikael Stuhaug

Hej med jer

Det lyder som om at der et lidt for stort undertryk i jeres kloaksystem. Dette kan man typisk klare/modvirke ved at lave en ventileret løsning over tag eller med en vacuumventil.

Eksempelvis når man skyller (stort) ud, så skabes der et undertryk bagud i systemet. Og det kan så "hive" i vandet som er i toilettets vandlås eller gulvafløbets vandlås.

Der findes regler for hvornår det er nødvendigt med aftræk og ventilering, men da jeg ikke kender jeres installation, skal jeg ikke kunne sige om det er fejlagtigt udført eller hvad der er i vejen.

Kontakt en vvs'er som kan hjælpe jer med dette problem.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden