Loyal oplysningspligt i ejendomshandel

Vi havde fundet det hus, vi vil købe, udbedt os alle relevante dokumenter og endelig underskrevet købsaftalen, hvilket sælger siden også gjorde. Vores advokat havde forinden bedt om et nyt kommunalt oplysningsskema. Dette fik vi så tilsendt efter at alle frister var udløbet og garantien stillet: Der står at der skal kloakeres næste år! Men må man fortie en sådan oplysning og hvem skal nu betale for tilslutningen?

Morten Foverskov

Hej Morten

Pokkers ærgerligt, men om der er tale om fortielse er nok mere tvivlsomt. Sælger har formentlig ikke vidst noget herom og kan næppe klandres for, at kommunen har besluttet, at der skal kloakeres næste år. I og med at der er tale om en væsentlig oplysning, ville det sædvanligvis være sådan, at I vil kunne hæve handlen. Vælger I at gennemføre handlen, vil det være jer, som hænger på udgiften, medmindre I kan bevise, at sælger var fuldt ud vidende derom.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Vi gør dig klogere på indeklima

Få et rent og sundt hjem

Indeklimaet i din bolig har stor betydning for dit eget helbred - og boligens. Dårligt indeklima er især aktuelt om efteråret og vinteren, hvor vi oftest opholder os mere indenfor og sjældnere lufter ud.

Det farligste for dit indeklima er radon - en radioaktiv gas, der hvert år koster menneskeliv. Test din bolig for radon her.

Nyhedsbrev om indeklima

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet om indeklima, accepterer du vores retningslinjer.

Hvis du fortryder din tilmelding til nyhedsbrevet, kan du afmelde det via afmeld-linket i bunden af nyhedsbrevet.

 

Vi gør dig klogere på at eje eller leje

Tema om ejere og lejere

På nogle punkter minder boligejere og -lejere meget om hinanden, på andre punkter ikke. Med en ny, stor undersøgelse fra Realdania og Videncentret Bolius, er vi dykket ned i emnet og ser på de mange forskellige og lighedstræk der er mellem de to mest almindelige boligformer.

Stort tema i magasinet Bolius

I magasinet Bolius kan du læse et stort tema om ejere, lejere og andelshavere. Læs om forskellene, udviklingen og om fire familier, der bor på hver deres måde. 

Læs magasinet gratis

Vis resten af forsiden