Spørg Bolius

Loyal oplysningspligt i ejendomshandel

Vi havde fundet det hus, vi vil købe, udbedt os alle relevante dokumenter og endelig underskrevet købsaftalen, hvilket sælger siden også gjorde. Vores advokat havde forinden bedt om et nyt kommunalt oplysningsskema. Dette fik vi så tilsendt efter at alle frister var udløbet og garantien stillet: Der står at der skal kloakeres næste år! Men må man fortie en sådan oplysning og hvem skal nu betale for tilslutningen?

Morten Foverskov

Hej Morten

Pokkers ærgerligt, men om der er tale om fortielse er nok mere tvivlsomt. Sælger har formentlig ikke vidst noget herom og kan næppe klandres for, at kommunen har besluttet, at der skal kloakeres næste år. I og med at der er tale om en væsentlig oplysning, ville det sædvanligvis være sådan, at I vil kunne hæve handlen. Vælger I at gennemføre handlen, vil det være jer, som hænger på udgiften, medmindre I kan bevise, at sælger var fuldt ud vidende derom.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden