Spørg Bolius

Lydisolering - musik udøvelse

Musik udøvelse på saxofon generer mine naboer. Kan der med rimelige midler laves en lydisolering af værelse/vægge/loft og hvorledes med alm. træfinerdør, der lukkes. Kan denne også isoleres ! Findes der special bats til dette formål ? Der er tale om ca. 5 x 3 meter væg i begge sider + loft ca. 20 kvm. Kan det evt. etableres med mulighed for nedrivning igen ved et evt. salg af min lejlighed.

Kære Gert A.

Da lyden forplanter sig gennem konstruktionerne, lofter gulve og vægge vil du skulle opbygge en lydtæt kasse der står på noget lyddæmpende f.eks neopren eller lignende.

Kassen skal være fri af vægge og lofter - være lydisoleret, helt tæt, og med en dør der slutter helt tæt - du kan finde eksempler på nettet men det er svært og er noget der koster en del at bygge.

Lyden ef en saxofon trænger gennem meget, men måske kan du aftale med dine naboer nogle tidspunkter hvor du kan øve ? Ellers må du nok prøve at finde et øvelokale ude i byen, de fleste kommuner har øvelokaler hvor man kan leje sig ind.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden