Spørg Bolius

Må man isolere med flamingogranulat under et ældre hus?

Hej bolius

Må man isolere med flamingogranulat under et hus uden fundament altså et hus af ældre dato sat på kampestens sokkel med udluft i form af risle på størrelse med en kopsten, jeg er pladsmurer og bor til leje i dette herlige hus men er nød til at isolere mere under gulvet uden at flå gulvet op og isolere normalt med sundolit og dampspærrer. Et godt råd tak.

Venlig hilsen

jens d j

Kære Jens J

Nej nej, atter nej. Den går ikke Jens desværre. Det ville være en dødsdom under det gamle hus. Der findes desværre ingen kvikfixes til denne type isoleringsarbejder, og gulvene er kun noget man tager fat på, ved større ombygninger og renovering.

Du kan læse mere om emnet her i Energiguiden for bevaringsværdige huse, (side 24-25): Energiguide til ejere af fredede og bevaringsværdige huse.

Hvis du bare blæser granulat ned i dette gulv, så stopper du al ventilation, samtidig med at du gør hele konstruktionen koldere. Dette leder kun til én ting, meget mere fugt, og det er med statsgaranti. Fugt som så går i både bjælker, gulvbrædder, murværk mv.

Jeg er ked af at være budbringeren af dårligt nyt, men den går altså ikke.

Overvej at lade en uvildig energikonsulent kigge på dette, og give dig gode råd her. Frem for en der lever at sælge granulatisolering…

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden