Spørg Bolius

Må vi bruge carporten som overdækket terrasse?

Hej Bolius

Vi har en carport, som vi gerne vil bruge som terrasse. Er det tilladt ?

Carporten er opført tilbage i 1970'erne og godkendt. Den ligger i skel.

Med venlig hilsen

Brian D

Hej Brian D

Hvis alt er godkendt, og terrassen ikke er hævet over terræn, så skulle der ikke være nogen generelle regler, der forhindrer, at I anvender arealet under halvtaget som terrasse.

Her kan du læse de regler, der gælder for blandt andet carporte og overdækkede terrasser: 
5 regler, du skal huske, når du bygger småprojekter på grunden

I må dog ikke lukke siderne, da det så vil kunne blive betegnet som en udestue - og det betyder, at der så skal søges byggetilladelse, og at der så gælder helt andre regler, blandt andet minimumsafstand til skel, at arealet tæller med ved beregning af bebyggelsesprocent og meget mere.

Læs om det her: Udestuer

Du skal også være opmærksom på, at der gælder regler for den grill, jeg kan se, I har stående - blandt andet er reglerne, som vi skriver om i denne artikel Bål i haven - med sikkerheden i orden:

"Større griller og ildsteder skal placeres mindst 5 meter fra bygninger, faste små griller og ildsteder kan godt placeres tættere på bygninger, såfremt der er mindst en åben langside, fx hvis grillen placeres på en altan, tagterrasse, i en carport eller lign. Her skal du være opmærksom på, at du ikke må forlade grillen eller ildstedet, før den er slukket. De små griller skal i øvrigt placeres min. 15 meter fra letantændeligt tag."

Der er, som du kan læse i artiklen, også regler for, hvordan man må tænde op i grillen.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden