Spørg Bolius

Murstensvæg, indvendig

Hej Bolius

Jeg har en rå murstensvæg i mit køkken, og jeg vil gerne undgå, at stænk og sprøjt fra fedt og madlavning suger ind i murstene. Derfor vil jeg overfladebehandle murstensvæggen, så jeg kan vaske smuds af, uden at det suges ind i stenene.

Overfladen skal være transparent, så man ikke kan se behandlingen (men det gør ikke noget, hvis den bliver en anelse blankere).

Hvad skal jeg behandle murværket med?

Hilsen Gunilla R.

Kære Gunilla R.

Du kan godt give væggen en klar lak, men det afhænger af, hvor porøse stenene er.

Men for at du kan let kan tørre væggen af, skal overfladen jo være helt udfyldt, så den bliver glat og lukket af lakken. Dét vil ændre strukturen på overfladen, og den vil komme til at se noget anderledes ud.

Et alternativ er en glas- eller kunstglasplade, du monterer på væggen - så ødelægger du ikke den rå vægstruktur, og samtidig får du en helt glat overflade, der er let at vedligeholde og rengøre.

MVH. Tine

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden