Spørg Bolius

Nybygget lejlighed, ventilation giver så meget træk at det blæser stearinlys ud - er det meningen?

Hej.Bolius

Jeg er lige flyttet ind i en nyombyggede lejlighed. Jeg har dog problemer med ventilationen i min lejlighed. Den suser og piver. Og blæser rigtig meget luft ud. Når jeg ligger i mit soveværelse kan jeg mærke træk derfra, samt hvis jeg tager et stearin lys derop, bliver det blæst ud, med det samme. Min udlejer siger at “ lejlighederne er indreguleret på luft mængden, så det burde være det niveau de skal stå på” - kan det passe, at jeg skal kunne mærke luften så kraftig? Mærke træk? At min ventilation skal kunne puste et lys ud?

Håber i kam svare:)

vh Nanna R

Hej Nanna R

Det er bestemt ikke meningen at ventilation skal kunne puste et lys ud. 

Bygningsreglementet har et helt afsnit om hvor meget ventilation der skal være. Og her er der taget højde for at det skal være muligt at bo i boligen:-) Bygningsreglementet Tekniske bestemmelser

Det er svært på afstand at sige hvad der skal justeres, men det lyder nu som om der er lige i overkanten af ventilation. Men lyd er et problem ved mange ventilationsanlæg, så den del kan der muligvis ikke gøres så meget ved.

Får at få en second opinion ville det jo desværre kræve en investering i rådgivning. Det er ikke så nemt selv at måle og finde frem til om det er som det skal være.

Men bliv evt ved med at være i dialog med udlejeren. Og så kan det hjælpe på din sag, hvis du finder ud af at andre har samme problem. Sammen står man tit stærkest, hvis man skal have ændret noget i en boligforening.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden