Spørg Bolius

Nye vinduer - skal vi vælge plast eller aluminium for at undgå vedligeholdelse?

Hej Bolius

Vi skal have nye vinduer. De gamle er træ (udvendig). Vi overvejer noget, der ikke skal males - plast eller aluminium.
Vi påtænker samme farve som dem vi har, antracitgrå (ret mørke, nærmest mørkeblå).
Men bliver plast eller aluminium grimt og falmet med årene?  
Vi overvejer Idealcombi Futura+, trelags glas. Det er vel et udmærket vindue? 

vh Kristian B

Hej Kristian
 
Ja plast og aluminium præges også af "tidens tand" - og skader eller slid, patinering kan ikke udbedres på samme måde som man altid kan med trævinduer.
Der kan være meget forskellige intervaller mellem vedligeholdelse/maling af trævinduer - efter både kvaliteten af de specifikke vinduer og hvor udsat placering.
Umiddelbart er et 1-2 etagers hus ikke så udsat - så ofte vil anbefalingen være at det mest hensigtsmæssige valg er trævinduer i god kvalitet. men det afhænger af huset; vinduernes form og placering m.v.
 
Vi har som uvildige desværre ikke mulighed for at vurdere eller anbefale specifikke produkter - men du kan  i vores Fakta artikel her læse hvad du skal være opmærksom på når du skal vælge nye vinduer: Guide til køb og valg af nye vinduer: Se, hvad du skal være opmærksom på 
 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden