Spørg Bolius

Nyt hus - medbyg hvordan?

Hej Bolius

Vi skal til at bygge et hus og ønsker at deltage i byggeriet. Har I erfaring med, hvordan man bedst skriver medbyg-delen ind i udbudsmaterialet (primært arbejdsbeskrivelsen)?

Bør man klart afgrænse under hvert arbejde, eller bør man indhente tilbud på det hele og efterfølgende trække medbyg-delen ud?

Mvh Sandra

Kære Sandra P

Det er meget vigtigt at holde tingene helt adskilt - idet der er ansvars og forsikringsforhold der ved eventuelle fejl, mangler eller skader ellers kan være yderst vanskelige at placere ansvaret for.

Ligeledes kan jeres deltagelse forrykke tidsplanen for byggeriet hvilket kan betyde øgede udgifter til entreprenørens del af arbejdet.
Ofte vil entreprenørens tilbud ikke blive mindre af at man selv ønsker at udføre en del af arbejdet, da det ofte besværliggør deres byggeproces, med mindre den del af arbejdet udføres efter at entreprenøren er færdig med sin del af arbejdet.

Det er hensigtsmæssigt med byggefaglig rådgivning i forbindelse med udarbejdelse af projektet og kontrakt med entreprenøren.
Læs mere på temasiden: Byg nyt hus

Generelt vil det være mest hensigtsmæssigt at håndværkerene udfører det arbejde de skal, og at byggeriet afleveres til jer. I godkender og modtager det udførte arbejde og ansvaret overgår til jer ved en afleveringsforretning. Og at i først derefter går i gang med de arbejder i selv vil udføre.
Læs mere: Afleveringsforretning

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden