Spørg Bolius

Nyt tag har givet indvendige revner - er det normalt?

Hej Bolius

Vi har fået lagt nyt tegltag på vores murermestervilla fra 1911. Umiddelbart efter at taget var lagt, konstaterede vi, at der er kommet indvendige. lange revner (ca. et pr mm brede) i kanten, der går mellem væg og loft i husets gavle på 1. sal. Vi kan se dem i 3 af husets 4 hjørner.

Vores tømrer/tagmand siger, at det er et helt normalt og naturligt resultat af, at der har været taget mange tons tagsten af og lagt nye på taget, og at de bare skal have noget akryl-filler og så males over. Lyder dette plausibelt, eller vil I anbefale, at vi får undersøgt/udbedret revnerne?

venlig hilsen Sofie

Hej Sofie

Det er ganske plausibelt, ja. En ting er vægten af og på, noget andet er al den ”ramasjang”, der foregår ovenpå taget med banken og hamren og deslige. Det giver nogle spændinger og rystelser igennem hele tagkonstruktionen. Og har man pudset vægge indvendigt, så er det bestemt ikke unormalt.

Acrylfilter kan formodentlig godt gøre det, og ellers skal I have en murer til at kradse dem lidt ud og pudse dem op på ny.

Her skal bruges en elastisk mørtel, gerne iblandet lidt fæhår eller lign. Og så kan man male igen bagefter.

Man kan kunne godt bebrejde den udførende, men der er tale om et gammelt hus, og han kan reelt ikke gøre for det. Så det er de skår i glæden, der kan komme, ved at få sig et nyt tag. Så skulle det være, fordi man have observeret og påtalt en uforholdsmæssig ”hård omgang” i forbindelse med arbejdet.

Jeg håber så, der er blevet efterisoleret og lavet en ny dampspærre i taget. For hvis det kun er pudsen, der skal udgøre det lufttætte lag, så nytter det bestemt ikke at have så store revner i den.

Jeg håber, svaret kan bruges. Og så tillykke med jeres nye tag.

Læs mere: Opdag revnerne i dit hus og undgå alvorlige følgeskader

Læs mere: Nyt tag til parcelhuset

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden