Spørg Bolius

Nyt typehus - skal vi vælge jordvarme eller luft til luft varmepumpe?

Hej Bolius

min kone og jeg skal bygge et nyt hus med et Typehusfirma Vi er i tvivl om vi skal vælge jordvarme eller luft til varm. Ud fra hvad jeg har kunne læse mig frem til, vil koste mere eller mindre det samme at varme huset op og etableringsprisen ligger på ca. 100.000 kr. for begge løsninger. Er der noget der taler for den ene eller anden løsning, når det er nybyg.

Mvh Christian

Hej Christian

Meldingerne er at jordvarmen yder en smule bedre, og holder lidt længere. Man kan når anlægget kræver en udskiftning, ofte nøjes med at skifte selve varmepumpen, mens slangerne i jorden kan holde meget længere. Så er anlægsudgifterne de samme, så vil økonomien på sigt pege på jordvarmen.
Støj forekommer heller ikke på samme måde fra jordvarmen, da udedelen jo er under jorden. Bor man tæt, kan udedelen i en luft-vand varmepumpe give lidt støj i egen have og hos naboen.
Ulempen er at I vil have slanger under jorden i det meste af jeres have, og derfor skal være opmærksomme, hvis I pludselig finder på at ville have en nedgravet trampolin eller på andre måder ønsker at lave større omlægninger af haven.

https://www.bolius.dk/jordvarme-17870
https://www.bolius.dk/luft-til-vand-varmepumpe-14931
https://www.bolius.dk/det-koster-de-forskellige-opvarmningsformer-887
 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden