Spørg Bolius

Oliebehandling af køkkenbord, hvordan fjerner jeg den klistrede overflade?

Hej Bolius

Jeg har et mahognikøkkenbord. Jeg har givet det køkkenbordsolie - Trip Trap. Nogle steder er bordet meget klistret og andre steder ganske glat i overfladen. Måske har jeg ikke fjernet den overskydende olie i tide. Hvad gør jeg for at fjerne den klistrede overflade?

Vibeke E

Hej Vibeke E

Det lyder til, at du har begået en klassisk fejl i forbindelse med olieringen af din træbordplade. Træet vil nemlig suge olien forskelligt, og som du selv nævner, skal den overskydende olie tørres væk. Jeg er (næsten) sikker på, at det også står på din olie, hvis du læser producentens anvisninger på siden af beholderen.

En udbedring vil være, at der skal slibes ned til ”rent” træ, der hvor overfladen er klistret. Du er nødt til at vurdere om resten af bordpladen også skal have en slibning (igen?) for at få et samlet ensartet udtryk, når det skal have olie igen.

Når olien er påført, skal den have lov til at suge ned i træet (ca. en halv time afhængigt af temperatur og luftfugtighed). Overskydende olie skal derefter tørres væk. Læs omkring tørretider på det olieprodukt du planlægger at anvende.

Jeg håber det lykkes. Held og lykke med projektet.

Læs mere: Gør det selv: Sådan sliber du køkkenbordpladen

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden