Spørg Bolius

Overboens nye vandrør går ned i min andel: Hvem har ansvaret?

Hej Bolius

Jeg bor i andelsbolig og min overbo har flyttet køkkenet ind i sin ene stue. I den forbindelse er der ført nye vandrør gennem etageadskillelsen ned til mig. Disse er af plastik. Er det lovligt i forhold til brandsikring?

Der er desuden ført afløb til faldstammen i mit badeværelse gennem gang og badeværelse hos mig.

Hvilke godkendelser kræves der generelt ifm. flytningen af køkkenet og etablering af ny rørføring i en andens lejlighed?

Hvem hæfter for problemer ifm. disse vandrette rør - min overbo eller jeg?

Mvh Iben

Hej Iben

Der kræves byggetilladelse for at udføre de ændringer, og der er byggetekniske krav der skal opfyldes, som fx krav til brandadskillelse mellem de enkelte lejligheder der ikke må forringes,

Du skal undersøge, om der er givet tilladelse af forening, og byggetilladelse af kommunen. At kravene til installationer og brandaskillelse er opfyldt, og at installationer er udført af autoriseret installatør.

Oftest er det foreningen, der har ansvaret for de lodrette rør (det vil fremgå af vedtægterne) derfor skal de aktuelle ændringer oplyses til ejendommens forsikringsselskab.

Læs mere her: Regler for ombygning af andelslejligheder

 

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden