Spørg Bolius

Overfladebehandlingen krakkelerer

Vi købte i 2020 et hus, som er opført i 2016. Huset har en hvidpudset facade, men sidste år, og igen i år, er der to sider af huset, hvor der er faldet betydelig mængde puds ned fra facaden - den krakellerer simpelthen. Det vedhæftede billede viser noget af facaden, der er krakelleret og er på vej til det. Byggefirmaet som stod for det skrev følgende til os, da vi spurgte til det: "Det opstår, når mursten bliver opfugtet af regnvand, og her i den sidste tid, er der kommet unormalt meget nedbør så det giver mening. I vil ikke opleve at hele facaden falder af, men som jeres billeder viser sker det sporadisk med en sten hist og pist, dette opleves også på nyere huse. Som I sikkert kan huske har vi taget forbehold for dette i jeres tillægskontrakt og yder ikke garanti på afskalninger."

Kan det virkelig passe, at en facade ikke kan forventes at holde længere tid og der ikke er nogle forsikringer, der dækker sådan skader?

Mvh Thomas

Hej Thomas
Nu kender jeg ikke jeres kontrakt og den tillægskontrakt husfirmaet henviser til. 
Jeg mener bestemt ikke I kan være tilfreds med at entreprenøren fraskriver sig ansvaret.
Der er normalt tegnet en byggeskadeforsikring ved alle nybyggerier med mindre det er selvbyg.
Årsagen til at der sker afskalning kan være at den behandling entreprenøren har udført ikke er i overensstemmelse med leverandørens anvisninger, og så er det stadig entreprenørens ansvar.
Du har brug for en byggesagkyndig til at vurdere de konkrete forhold og evt. få startet en sag hos byggeskadeforsikringen hvis den byggesagkyndige vurderer det er en mulighed. 
Se : Hvad dækker en byggeskadeforsikring? - Forsikringsoplysningen (forsikringsguiden.dk)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Ole Vedsted-Jakobsen, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden