1. Lug ukrudt efter regnvejr

Lugning giver de bedste resultater, hvis det gøres lige efter en regnbyge. 
Regnen løsner jorden, og ukrudtet kan lettere trækkes op, så det hele kommer med. 
Husk: Det er bedre at luge med hænderne frem for at bruge redskaber. Luger du med hænderne i blød jord, får du alle rødder med. Hvis du skuffer eller hakker, risikerer du i højere grad, at rødderne bliver siddende eller hakket over, så de kan producere nye skud.

2. Plant nye planter

Det er godt at plante lige efter et regnvejr. Så er jorden fugtig, og de nye planter får den nødvendige fugtighed til rødderne. Udnytter du regnvejret til udplantning, undgår du at skulle bruge en masse vand fra hanen. 
Husk: Jorden kan blive for våd at arbejde med. Er jorden meget fugtig, risikerer du at trampe den sammen, så vandet senere kan få svært ved at trænge ned.

3. Ret kanterne i græsplænen 

Kantskæreren glider væsentligt lettere i fugtig end i tør jord. Så udnyt evt. en pause i regnvejret til at stramme kanterne op omkring græsplænen.

4. Jagt dræbersnegle

Dræbersnegle er særligt fremme, når der er vådt,og særligt tidligt om morgenen og lige før mørket falder på.

5. Nip og pluk blomster

Særligt hvide blomster bliver hurtigere brune ved længerevarende regn. Derfor er det en god idé at klippe de grimme blomster af. Mange roser får rådne blade af meget regn, så for at få glæde af dem i længere tid, kan det være en god idé at klippe de pæneste af og sætte dem ind i en vase.