Spørg Bolius

Revner i nyt epoxy betongulv - er det "struktur" eller fejl der betyder det skal lægges om?

Hej Bolius

Jeg har fået lavet et betongulv i maj (designgulv med epoxy) i mit køkken/alrum/gang

Mit hus er 15 år , underlaget til betongulvet er beton med gulvvarme

Firmaet er vandt til at lave disse gulve , men jeg er bestemt ikke glad for det nye gulv , det mangler struktur i overfladen, ( havde sagt til gulvfirmaet at jeg ville ha meget struktur) - desuden kommet 16 revner I forskellige størrelser , som er fordelt i alle rummene

Ejeren af gulvfirmaet syntes at gulvet er flot lavet, desuden omtalte han at revnerne gav mig jo mere struktur i gulvet , - og det skulle jeg acceptere når at det var beton ,syntes nu ikke at jeg kan bruge denne udtalelse til noget , - har set flere betongulve uden revner , som er flotte , - derved kom min inspiration

Jeg er ikke glad for mit gulv og bliver ked af det når jeg kigger på det , - det var også dyrt at få lavet

Nu til mit spørgsmål

Hvad har jeg af rettigheder over for gulvfirmaet?

Venligst Mie R

Hej Mie

Tak for det gode spørgsmål, og tak for det gode grin da jeg læste at entreprenøren mente du havde fået struktur i revnerne. Hold nu op altså…

Gulvet skal selvsagt ikke slå revner. Punktum.

Men når det er sagt, så kan det være meget svært at undgå disse revner, og især på store gulve. Derfor laver man såkaldte dilatationsfuger, så man kan kontrollere disse revner, og få gulvet til at revne under dørhuller mv. eller andre steder hvor en linje kunne laves pæn, hvor man kan ligge en liste eller en pæn fuge.

Nu kender jeg ikke detaljerne i udførelsen, herunder størrelse og gørelse, samt produktet. Men der skal ikke være revner som de der.

Det med din ønskede struktur er så sværere. Her i bagklogskabens ulideligt klare lys, skulle du nok have bedt om nogle prøver, på farve og struktur. Den prof. entreprenør skulle/burde måske selv have foreslået dette, frem for bare at hælde noget på, og håbe på at det faldt i din smag.

Men nu skal det jo laves om, (siger jeg, pga. revnerne) og så skal I til denne gang blive enige om udseendet – gerne med nogle prøver forinden.

Jeg håber du kan bruge svaret.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden