Som barn lovede Elvis Presley sine forældre, at han en dag ville blive rig og købe det flotteste hus i Memphis til dem.

I 1957, blot 22-årig gammel, indløste han sit løfte, da han købte Graceland, et stort palæ på en 5,7 hektar grund, der skulle blive hjem for ham selv og hans forældre. Prisen var 102.500 dollars, en for den tid gigantisk sum for en bolig. Den statelige bygning var blevet opført af de tidligere ejere Dr. Thomas Moore og hans hustru tilbage i 1939 og var opkaldt efter hustruens grandtante, Grace Toof.

Elvis er evigt populær

I 1977 døde rockstjernen med de hypnotiske hofter og den krøllede overlæbe.

Men selv om det er over 40 år siden, at ”Elvis has left the building” for allersidste gang, så er interessen for rockikonet stadig intakt.

Hvert år besøger mere end 750.000 gæster palæet på adressen 3764 Elvis Presley Boulevard i Memphis, Tennessee.

Storladent og humoristisk som kongen selv

De fleste besøgende overraskes over, at Gracelands hovedbygning ikke er større end den er, men for 1950’erne var den et overdådigt hjem med ni soveværelser, syv og et halvt badeværelse, to køkkener og to stuer. Det originale hjem var omkring 926 m2, men blev udvidet til 1579 m2 over årene.

Indretningen af Graceland afspejlede i høj grad ”The Kings” personlighed. Storladen grænsende til det overdrevne, men også med en tand humor, og det var ikke mindst et hjem, der indbød til at nyde livet og være sammen med venner og familie.

Mandehørm, poker og private kokke

Kælderen var en rigtig mandehule med et billardværelse, der var draperet med 365 meter stof, tv-rummet var udstyret med tre fjernsyn, så man kunne se forskellige sportskanaler på en gang, og i det berømte junglerum løb et vandfald ned ad den ene væg. Både tv-rummet og junglerummet var desuden ekviperet med en bar.

I stueetagen fandt man husets hjerte, køkkenet, hvor kokke stod klar døgnet rundt til at servicere Elvis. Her var spisestuen også placeret, hvor ”The King” også nød et slag poker fra tid til anden med vennerne, der gik under betegnelsen ”The Memphis Mafia.”

Elvis’ forældre, der boede på Graceland, havde også deres soveværelse på denne etage. På første sal var Elvis’ private gemakker, og her var der absolut ingen adgang for gæster.

Kongen af jul og romantiske fortolkninger

Elvis elskede juletiden, og højtiden blev derfor fejret for fuld udblæsning. Gracelands hovedbygning og indkørsel blev udsmykket med blå lys, og indenfor blev gardinerne udskiftet med røde fløjlsgardiner.

Julemusik blev spillet næsten hele døgnet rundt. Forhaven blev dekoreret med et krybbespil i fuld størrelse, som mange borgere i Memphis hvert år kom for at beundre. Der var altid mere end et juletræ på Graceland. Hovedtræet stod dog altid i spisestuen bagved Elvis’ plads for enden af spisebordet.