En selvvandingskasse eller en kapilærkasse, som den også hedder, er et system, der sørger for vanding og gødning af dine planter i op til 1-2 uger. Kassen består af en flamingokasse med 3 rør, som fyldes med vand og gødning. Oven på kassen placeres en plantesæk. Der skæres 3 huller i bunden af plantesækken til de 3 rør, og herfra kan planterne suge vand.

Hvor kan du bruge selvvandingskassen eller kapilærkassen?

Selvvandingskassen er udviklet til brug i havestuer og i drivhuse, men fungerer også fint på altaner og terrasser.

Hvad kan du dyrke i selvvandingskassen?

Det er mest almindeligt at dyrke tomater og agurker i en selvvandingskasse, men du kan sagtens dyrke andre planter og blomster i kassen. Kun fantasien sætter grænser.

Hvor tit skal du fylde vand på selvvandingskassen?

Afhængig af planternes størrelse og placering i forhold til solen, er det ikke ualmindeligt, at større planter kan klare sig ca. 1 uge med 1 påfyldning af kassen.

Typisk følger der en lille bold med selvvandingskassen, som lægges i påfyldningshullet. Når den er i bund, er det tid til at fylde vand på igen. Bolden følger med op, når du fylder nyt vand på, og markerer, når kassen er fyldt.

Skal du gøde?

Du opnår de bedste resultater, hvis du ved hver påfyldning hælder gødningsvand på beholderen. Du kan købe gødningsvand på flaske, som i blandes i vandet, eller du kan lave din egen flydende gødning ud af NPK-gødning. Se opskriften i linket herunder.

Podcast: Mig og min have

Episode 7: Køkkenhaven

Jesper besøger Andreas' altan for at tale om urban gardening, køkkenhave og prydhave. Projektet går på at få plads til planteglæden på altanen, uanset om man søger prydplanter og sommerblomster eller nytteværdien fra afgrøser. Jesper guider Andreas i gang og udnytter alle kvadratmeter der står til rådighed. Inden de to værter når så langt, er Andreas på forarbejde. Han besøger byhaven Østergro, som er en køkkenhave på tagterrassen af en gammel bilfabrik på Østerbro. Her fortæller Olivia om hvordan de siden 2014 har høstet afgrøder lige fra spiselige blomster til jordbær og radisser. De besøger også dyrelivet på tagterrassen, som blandt andet inkluderer høns og bier.

Hør alle afsnit samt få de nyeste via Apple Podcasts eller TuneIn.

Alle afsnit