Din græsplæne får kun en smuk og grøn græsfarve, hvis du gøder plænen perfekt og plejer den. Samtidig får din plæne mindre mos.

Sådan gør du

Slå græsset

  • Slå græsset 1-2 gange om ugen i perioden april-oktober.
  • Lad det afklippede græs blive liggende på plænen. Det slåede græs indeholder næringsstoffer, og dermed kan du bruge mindre gødning.
  • Slå kun græsset i tørvejr, og når det ikke er for langt.

Gød græsplænen rigtigt

Det er vigtigt, at græsplænen gødes korrekt for at få det bedste resultat:

  • Gød med organisk gødning eller gødningsvand, men husk altid at læse doseringsanvisningen grundigt inden brug. 
  • Gød hellere flere gange med små doser end få gange med store doser gødning. Ellers kan du overgøde plænen.

Giv plænen en topdressing

En topdressing forbedrer græssets vækstbetingelser. Lav topdressingen af 3/4 fint sand og en 1/4 kompost, som sies igennem en sigte.

Strø topdressing ud om foråret i et lag på 0,5-1 cm. Bland det godt og strø det jævnt ud på plænen. Så efter på græsplænen. I større huller i plænen eller på områder, hvor græsset er visnet, kan du strø topdressingen ud i et tykkere lag iblandet en håndfuld græsfrø. Riv området igennem først for at lufte jorden.

Vand ikke græsplænen

Vand ikke græsplænen om sommeren. Er du først begyndt, skal du fortsætte.

I kraftige tørkeperioder kan plænen svides helt af, men fortvivl ikke. Allerede 2-3 uger efter at tørken er slut, skal der ikke mere end en kraftig byge til at gøre plænen grøn igen.

Podcast: Mig og min have

Episode 2: Græsplænen

I denne episode besøger vi greenkeeper Martin Nilsson hos Københavns Golfklub i Dyrehaven og hører hvordan de får golfbanen til at stå smukt. Vi får også tips til græsplæner med andre formål end en VM-kvalificering fra Jesper Corfitzen, haveekspert i Videncentret Bolius.

Hør alle afsnit samt få de nyeste via Apple Podcasts eller TuneIn.

Alle afsnit