Hvordan skal du stille dine skabe?

I stedet for at stille skabe i hvert rum i boligen, skal du hellere samle det hele på ét sted. Mange skabe i hvert rum optager mange kvadratmeter og bruger af gangarealerne. I stedet kan du tænke i at bruge kubikmeterne i din bolig - altså bygge op i højden - så tager det ikke lige så meget plads, som det giver.

Kan du udnytte pladsen i gangen bedre?

Hvis du har en gang med et værelse på den ene side, kan du også vælge at lade væggen være en slags falsk væg med en dobbelt skabsvæg, der er 60 cm dyb. Så kan nogle af skabene vende ind mod værelset, mens de andre vender ud mod gangen. 

Ved at udnytte pladsen i f.eks. en gang, hvis funktion bare er et gennemgangsrum, får du masser af opbevaringsplads. Og skabene tager ikke unødig plads fra de rum, du opholder dig meget i.

Hvordan kan du udnytte pladsen under trappen?

I mindre boliger er det også oplagt at udnytte et rum under en trappe til opbevaringsplads. Det er en rigtig god idé. Igen fordi du bruger nogle kubikmetre, du ellers ikke ville have brugt til noget. Det vil formentlig være en lidt dyrere løsning end at købe et standardskab, da det er det, man kalder en tilpasningsopgave. Her skal du have fat i den lokale tømrer eller snedker og få et tilbud, så skabet kommer til at passe lige præcist til din trappe. Medmindre du selv har et udviklet håndværker-gen.

Findes der alternative opbevaringsløsninger?

En lidt alternativ og kreativ opbevaringsløsning er skuffer i dine trappetrin. Her kan du igen få en tømrer eller snedker til at fabrikere skufferne, eller give dig selv en håndværker-udfordring. Du kan f.eks. have sko stående i hele trappen, så fylder de ikke i en evt. lille entré. Du kan f.eks. lave skuffefronterne i forskellige vilde farver hele vejen op. Eller male dem med tavlelak og skrive på, hvad der er i skufferne. Hvis det skal være mere formelt, er det med at vælge en sort, hvid eller grå farve. Eller måske vælge at lade trappetrinnenes farve gå igen. Så hvis trinnene er ludbehandlet fyrretræ, så lad skufferne være det samme.