Du kan finde mange videoer på nettet, der viser, hvordan du kan fjerne et trykmærke fra et tungt møbel på dit gulvtæppe.

Et af de mest populære husråd er at lade en isterning smelte på trykmærket for på den måde at få fibrene i tæppet til at udvide sig, så mærket hæver sig, og gulvtæppet igen bliver plant.

Det er dog ikke altid en god ide at lade en isklump smelte på et gulvtæppe. Bliver gulvtæppe og underlag helt vådt, vil det være meget vanskeligt at få tørret helt, så der vil være risiko for skimmel og ødelæggelse af det underliggende gulv.

Hvad kan du så gøre for at fjerne trykmærker i gulvtæppet efter tunge ting?

Inden du går i gang, er det er god ide at finde ud af, hvilket materiale gulvtæppet er lavet af.

Hvis det er et uldtæppe, vil trykmærket måske forsvinde af sig selv en tid efter, du har fjernet det møbel, der har skabt trykmærket. Du kan børste mærket let eller kradse det med neglen, og det vil rejse sig efter nogle uger.

Tæpper af uld og nylon har en god genrejsningsevne, mens tæpper af polypropylen og acryl har en mindre god genrejsningsevne.

Brug dampstrygejern

Andre tips på nettet anbefaler at anvende dampstrygejernet til at fjerne trykmærket. Det kan du prøve, hvis mærkerne ikke forsvinder af sig selv.

Læg en klud på trykmærket, tag dampstrygejernet og før det hen over tæppet, hvor trykmærket er. Du skal ikke stryge tæppet, men dampe på det, mens du gennembørster området. Pas på, tæppet ikke bliver for varmt, så plastikken i tæppet smelter.

Du kan også prøve med at spraye trykmærket med vand og børste det lidt for at tvinge trykmærket væk.