Sådan laver du en solid juletræsfod

Det er simple ingredienser, der skal til for, at du kan få en hjemmelavet juletræsfod i stedet for en købt. Få overblikket over hvad du skal bruge, og se hvordan du selv laver en juletræsfod.

Når juletræsfoden er færdig kan du evt. justere med et par filtdutter, hvis træet ser skævt ud – det kan jo være, at gulvet eller huset er skævt. Foto: Torben Klint

Det skal du bruge til din juletræsfod

Det er let som en leg at lave din egen juletræsfod. Det du skal bruge er:

 • 2 x bræt, der er 60 cm lange, ca. 15 cm brede og ca. 2,5 cm tykke.
 • 2 x bræt på 15x15 cm. Ca. 2,5 cm tykke.
 • Skruer, der ikke er længere end 50 mm.
 • Skruemaskine + bor til at bore for med. 
 • Ca. 12 skruer. Længden afhænger af dine bræddernes tykkelse. Skruerne skal kunne nå igennem begge brædder uden at stikke ud på den anden side.
 • Tommestok, blyant, vinkelmåler.

Lav det selv: Sådan laver du en juletræsfod

 1. Lav et kryds og læg de 2 brædder over hinanden, præcis på midten, så de danner et kors.
 2. Skru 4 skruer igennem det område, hvor brædderne krydser hinanden. Skru dem i nede fra, så skruerne ikke kan ses på oversiden af juletræsfoden.
 3. Tag de 2 klodser og placér dem under ender på det øverste bræt, så foden ikke vipper.
 4. Skru begge klodser fast med ca. 4 skruer i hver.
 5. Bor hul i midten af juletræsfoden, der hvor træet skal stå, så du kan montere træet. Bor for med et 4-5 mm træbor. Så undgår du, at træfoden flækker, når juletræet skal monteres.
 6. Tag den store skrue på 6x120 mm, der skal holde træet fast på foden. Skru den op igennem juletræsfoden og videre op i juletræet nedefra.
 7. Slib evt. juletræsfodens kanter med lidt sandpapir, så der ikke er splinter i den, der river i gavepapiret.
 8. Sæt evt. et par filtdutter under juletræsfoden, hvis du vil skåne dit trægulv.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab