Spørg Bolius

Sælger har selv lavet gulvvarmen - hvordan dækker forsikringen?

Hej Bolius

Hvilken forsikring dækker ifm. et boligkøb, hvor sælger selv har lagt gulvvarme men der forefindes hverken regninger eller dokumentation. Gulvvarmen er tilsluttet fjernvarmenettet, dvs. det er vandrør støbt ned i betonsokkel jf. sælger udsagn.

Det vigtigste for mig er at vide, hvordan dækker jeg mig ift. en eventuel fremtidig skade, såsom utæthed?

Og hvilke reparationsmuligheder er der - ud over at hugge hele gulvet op og lægge nyt?

Ser frem til, at modtage jeres svar.

Med venlig hilsen,
Jannich H

Hej Jannich H

Ejereskifteforsikringen dækker for skader, som du ikke har kunne se. Men du er jo bekendt med at sælger selv har lavet gulvvarmen. Desuden skal der være en skade, hvilket der tilsyneladende ikke er nu.

Husforsikringen ville kunne dække for eventuelle skader, med mindre arbejdet ikke er udført korrekt.

Man må godt selv lave gulvvarmesystemet, men tilslutningen skal være udført af en autoriseret VVS mand. Så eventuelle skader i fremtiden ville kunne blive dække at husforsikringen, hvis arbejdet er udført håndværksmæssig korrekt og det er tilsluttet fjernvarmen af en autoriseret VVS.

Opstår der en utæthed, kan man reparere det lokalt. Dvs man kan spore hvor utætheden er, hugge op lokalt, reparerer ledningen, støbe til igen Det forudsætter naturligvis at man har fliser, magen til dem der allerede ligger på gulvet, eller at man e parat til at der kommer forskellige fliser på gulvet.

Jeg synes da at du skulle sikre dig et nedslag i prisen på huset, svarende nogenlunde til hvad en reparation ville koste. Spørg evt en VVS mand eller en murere om hvad det evt. ville koste,

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden