Spørg Bolius

Skal der laves vådrumssikring når jeg udskifter klinker?

Vores hus er fra 1981 og elvarmen i gulvet er gået sig en tur. Det er blevet en forsikringssag. Gulvfliserne hugges op og de vil lægge ny el gulvmåtte under de nye fliser. Da huset er ældre model, er der så krav til vådrumssikring?

Hilsen Christina

Kære Christina.

Ved renoveringsarbejder er det vigtigt at vurdere, om det er et større eller mindre indgreb, der er tale om, da dette er afgørende for, om nugældende regler skal følges eller ej.

Det fremgår af SBI 252 Vådrum, at mindre ændringer kan foretages, uden at nugældende regler skal opfyldes. Fx kan fliser på et gulv eller en væg udskiftes, uden at der stilles krav om udlægning af en vandtæt membran.

Ved renovering skal man dog være opmærksom på, at der med tiden er sket ændringer i den måde, badeværelser anvendes på. Konstruktioner, som tidligere blev betragtet som vandtætte, er derfor ikke nødvendigvis vandtætte med dagens brug af badeværelset. Det anbefales at vandtætheden så vidt muligt altid forbedres i forbindelse med renovering af ældre badeværelser, fx bør der etableres en vandtæt membran i forbindelse med udskiftning af fliser.

Hvis forsikringen ikke vil betale for vådrumssikring, og I ønsker denne, kan det måske aftale mod en merbetaling til mureren.

God fornøjelse.

Relaterede artikler:

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden