Spørg Bolius

Udskiftning af blød fuge, skar lige ind til mursten - mangler vådrumssikringen eller har jeg skåret igennem?

Hej Bolius.

Jeg har sidste år købt et fuldmuret hus bygget i 2004. For nylig har jeg bestemt at jeg løbende vil skifte silikonefugerne i gulvet i de to brusenicher der er i huset.

Jeg husker da jeg skar den gamle fuge ud, at jeg kunne se direkte ind til røde mursten, altså fliserne var limet direkte på murstensvæggen.
Siden da har jeg haft tvivl om dette er korrekt eller om der skal være en vådrumsmembran, umiddelbart vil jeg mene at der bør og har derfor også anmeldt skaden til ejerskifteforsikringen, men hvad siger i?

Hej MS

Strengt taget kan du sagtens have skåret direkte igennem den tynde vådrumssikring, og så ind i murstenene. En vådrumsmembran er ikke hård eller noget, så er kniven eller lignende stukket ind i murstenen, er den jo stukket igennem vådrumsmembranen.

Der er ikke et reelt krav til, at der skal laves en vådrumsmembran (typisk i form af en ”gummihud”) bagved klinker og fliser hvis det bagvedliggende er ikke sugende underlag, (beton, etc.) så er der kun krav om sikringer og tætninger af diverse samlinger. Typisk mellem gulv og væg.

Bruger man derimod ikke en vådrumsmembran, skal det dokumenteres, at løsningen er holdbar uden denne. Og dermed er der sjovt nok meget langt imellem, at man går uden om denne vådrumssikring.

Mht. ejerskifteforsikringen, så skal der jo reelt være en skade før at de dækker, eller nærliggende risiko for skader.

Læs mere her: Vægge i Badeværelser
og her: Fuger i badeværelser

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden