Får du rabat, hvis du samler din ulykkesforsikring, indboforsikring og rejseforsikring samme sted? Og hvordan er priserne og vilkårene hos det ene forsikringsselskab sammenlignet med det andet? 

Det er nu blevet nemmere at sammenligne priser og vilkår for flere forsikringer på samme tid. Tidligere har det kun været muligt at sammenligne en enkelt type forsikring ad gangen på forsikringsguiden.dk, men nu kan du sammenligne flere slags forsikringer på én gang og også få overblik over samlerabatter. Det er brancheorganisationen Forsikring & Pension samt Forbrugerrådet Tænk, der står bag Forsikringsguiden. 

– Vi håber, at vi kan være med til at skabe større gennemsigtighed på markedet og give forbrugerne en fornemmelse af, at det ikke er svært at købe forsikring, siger underdirektør i Forsikring & Pension, Karina Ransby. 

Juster selv på vilkår for forsikringer

Den nye funktion på forsikringsguiden.dk gør det muligt at sammenligne forsikringer for både bil, hus, indbo, ulykke, fritidshus og rejse. 

– Med den nye funktion håber vi, at guiden bliver mere brugbar. Mange har nok flere forsikringer samlet hos det samme selskab, og så kan man sammenligne med andre selskaber. Og hvis man ikke har dem samlet, kan man så se, hvilke fordele man kan opnå ved at gøre det, siger Karina Ransby. 

Forsikringsguiden giver mulighed for at se vilkårene for de forskellige forsikringer – og justere på fx selvrisiko, udvidet dækning m.m. 

– De priser, du ser, bliver hentet online og er altså priser, der er gældende her og nu. I modsætning til andre portaler tilbyder vi både et overblik over priser og vilkår, og vi håber, at vi som brancheorganisation i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk kan levere et troværdigt værktøj, der kan skabe gennemsigtighed og en god brugeroplevelse, siger Karina Ransby. 

Vær opmærksom på særlige vilkår

Muligheden for at sammenligne flere forsikringer ad gangen giver et godt overblik, vurderer Tine R. Sode, fagekspert i forsikring hos Videncentret Bolius.

– Det er fint, at man kan få et samlet overblik, så hvis man tænker over, om man kan få rabat ved at samle sine forsikringer et sted, så kan man se det her, siger Tine R. Sode. 

Hun peger dog på, at der er nogle vilkår, der kan være så specifikke, at det kan være nødvendigt at undersøge det nærmere. Sker der fx et brud på en stikledning til kloakken, er det en god idé at have undersøgt, om forsikringen kun dækker selve røret, eller om den også dækker skader på brønden, hvor skaden typisk udmønter sig. 

– I store træk er vilkårene hos forsikringsselskaberne ofte de samme, men der kan være forskelle, når du nørder ned i detaljen. Og her skal du nok undersøge vilkårene nærmere. Men guiden giver et udmærket overblik, som nok er det, de fleste har brug for, siger Tine R. Sode. 

Tjek dine forsikringer en gang om året

Forsikringsguiden dækker 20 forsikringsselskaber, herunder de største selskaber i Danmark, og det svarer til mere end 85 procent af de relevante forsikringer. 

Fagekspert Tine R. Sode anbefaler, at man en gang om året tjekker sine forsikringer igennem – og i den forbindelse kan man også lige prøve sammenligningsværktøjet på forsikringsguiden.dk. 

– Man kan selvfølgelig altid ringe til sit forsikringsselskab og spørge, om man kan få det billigere, men mit indtryk er, at priserne på de fleste forsikringer – udover bilforsikringen – er ret statiske. Men om ikke andet kan man da tjekke, om det man nu engang betaler, også stemmer overens med det, der bliver vist, når man tjekker forsikringerne på forsikringsguiden, siger Tine R. Sode. 

På Forsikringsguiden mangler der dog nogle specifikke forsikringer som fx bådforsikring eller kæledyrsforsikring, men ifølge Karina Ransby arbejder parterne på hele tiden at forbedre og udvide guiden.