De nye, foreløbige ejendomsvurderinger for 2022 har fået en del kritik med på vejen. Blandt andet fordi nogle vurderinger er langt højere end de gamle vurderinger, og fordi nogle boliger har fået en ejendomsværdi og/eller en grundværdi, der adskiller sig markant fra lignende boliger i nabolaget.

Hvorfor...

Hvorfor er min bolig ikke med på kortet?

Kortet viser udelukkende de boliger, der er foreløbig 2022 vurderet – prøv at slå din adresse op på Vurderingsportalen og se, om der er en vurdering der.

Kortet medtager ikke ejerlejligheder

Hvorfor passer tallene ikke med det, Vurderingstyrelsen har sendt mig?

Nogle ejendomme har også fået en 2020 vurdering. Vær opmærksom på, at det er de foreløbige 2022-vurderinger, der default vises på kortet.

Se de nye, foreløbige ejendomsvurderinger for 2022 på kort

På dette kort fra Septima kan du få et hurtigt overblik over, hvor høj en vurdering dit hus eller sommerhus samt nabohusene og de andre boliger i området har fået. Du kan både se vurderingen af ejendomsværdien og grundværdien.

Du kan både indtaste en adresse eller gå direkte på kortet, hvor du kan zoome ind og ud.

Det er ikke muligt at se vurderinger af ejerlejligheder.

Kan man se den gamle ejendomsvurdering?

Du kan også se den gamle ejendomsvurdering fra 2020, der danner grundlag for, hvad du har skullet betale i ejendomsværdiskat og grundskyld i 2021, 2022 og 2023.

Alle oplysninger på kortet er hentet af Septima, der rådgiver om udnyttelse af data med et særligt fokus på ejendomsdata og geografiske data. Data ajourføres løbende og hentes fra vurderingsportalen.dk og grunddata fra Datafordeleren.

Hvad skal den foreløbige ejendomsvurdering for 2022 bruges til?

Den foreløbige ejendomsvurdering for 2022 bliver brugt til at beregne, hvor meget du skal betale i ejendomsværdiskat og grundskyld for 2024. Hvis du er blevet ejer af din bolig før 2024, vil du dog få en skatterabat, så du ikke kommer til at betale mere med de nye regler, end de skulle have gjort med de nuværende regler. Skatterabatten fortsætter i de kommende år og lige indtil, at man sælger sin ejendom, og den skal ikke betales tilbage.

Når den endelige vurdering senere er klar – formentlig fra 2025 og frem – bliver boligskatterne genberegnet og efterreguleret, hvis den endelige vurdering er højere eller lavere end den foreløbige vurdering.