200.000 historiske fotos fra det 20. århundrede af bygninger og gader og stræder i by og land har i mange år ligget gemt væk i Nationalmuseets, Frihedsmuseets og Frilandsmuseets arkiver, men nu er de ved at blive offentliggjort, så alle kan se dem. 

Ansatte på Nationalmuseet har gennem årene taget de fleste fotos for at dokumentere, hvordan land og by i Danmark så ud i samtiden. Og i tre år har medarbejdere fra Nationalmuseet digitaliseret de mange fotos for at lave et ”historisk street view” over Danmark, så du kan se, hvordan din gade og by så ud for 100 år siden.  

 

Hjælp Nationalmuseet med at placere billeder korrekt på danmarkskortet

Billederne er placeret på et interaktivt Danmarkskort. Indtil videre ligger der 19.000 billeder på Danmarkskortet, men alle de godt 200.000 skal over på kortet, og det kræver hjælp. Derfor søger Nationalmuseet hjælp fra frivillige med et lokalt kendskab, der kan tilføje en præcis adresse og retning på de gamle fotografier i det såkaldte crowdsourcing-projekt ”Hvor er det fra?”.

Hvor kan jeg se Nationalmuseets billeder?

Klik dig ind på danmarkskortet på Nationalmuseets hjemmeside.  

Brug musen til at bevæge dig rundt på danmarkskortet eller zoom ind med fingrene på specifikke byer og gader med din tablet eller smartphone. Klik på kamerasymbolet og se det billede, der er taget netop dér.