På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan ejerlejlighedspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de ejerlejligheder, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre lejligheder, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan lejlighedspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan lejlighedspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt og dyrt boligkompleks i kommunen.

I flere kommuner er der solgt for få ejerlejligheder til, at de optræder på listen. I en del andre kommuner er der ikke solgt lejligheder nok i alle kvartaler til at opnå en gennemsnitspris - i de tilfælde er der på grafen angivet en vandret streg. 

Sådan bruger du kortet

 • Klik på en kommune eller brug "Søg i kommuner".

 • Se priserne kvartal for kvartal og sammenlign med landspriserne.

 • Klik på "X" øverst til højre for at komme tilbage til kortet.

 • Under kortet kan du læse mere om, hvor priserne er steget og faldet mest i det seneste år.

 • Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.

Laveste gennemsnitlige priser
Højeste gennemsnitlige priser
 
 
 
 
 

Så meget stiger priserne på ejerlejligheder, og så hurtigt sælges de

Lejlighedspriserne er steget stort set siden 2011. Priserne stagnerede på et tidspunkt, men nu har de fået fart på igen - godt hjulpet på vej af den store efterspørgsel, der har været i den senere tid. På landsplan steg priserne med 12,8 procent fra 3. kvartal 2020 til 3. kvartal 2021.

I gennemsnit er kvadratmeterprisen på en ejerlejlighed 33.585 kr. - det er det højeste nogensinde, når inflationen ikke er medregnet, og dobbelt så højt som huspriserne.

Samtidig går det hurtigt med at sælge, når en ejerlejlighed er sat til salg. I 3. kvartal 2021 tog det i gennemsnit på landsplan blot 73 dage at sælge - det er den næstkorteste tid, der nogensinde er målt i statistikken, der begyndte i 2004.

  Lejlighedspriser stiger i København, Aarhus, Odense og Aalborg

  Priserne på ejerlejligheder er steget i 57 kommuner og faldet i 10 kommuner fra 3. kvartal 2020 til 3. kvartal 2021.

  I landets største byer er priserne kun gået op det seneste år, specielt i hovedstaden og Aarhus, mens prisstigninger på lejligheder i Odense og Aalborg er mere beskedne:

  • København 19,4 %
  • Frederiksberg: 13,4 %
  • Aarhus: 8,3 %
  • Aalborg 5,6 %
  • Odense: 1,0 %

  Priser på lejligheder stiger mest i Odsherred og Ringkjøbing-Skjern

  De største prisstigninger på ejerlejligheder det seneste år har været i Odsherred, Ringkjøbing-Skjern og Bornholm, hvor priserne er gået op med mere end 50 procent på et år.

  Lejlighedspriserne er faldet mest i Aabenraa, Holbæk og Svendborg Kommuner.

  Vær opmærksom på, at prisstigninger og prisfald kan skyldes, at der er blevet opført og/eller solgt nye og dyre lejligheder et år og ikke det næste.

  Lejlighedspriser går op i hele Danmark

  Lejlighedspriserne er steget i alle regioner og landsdele. De er steget mest på Bornholm og i København by, mens Fyn halter noget efter de øvrige dele af landet med en prisstigning på 1,0 procent.

  Prisudviklingen på ejerlejligheder fordelt på landsdele ser således ud fra 3. kvartal 2020 til 3. kvartal 2021:

  1. Bornholm: 50,3 %
  2. København by: 18,3 %
  3. Vestjylland: 13,6 %
  4. Københavns omegn: 12,4 %
  5. Nordsjælland: 11,2 %
  6. Østjylland: 9,5 %
  7. Østsjælland: 9,3 %
  8. Sydjylland: 8,7 %
  9. Vest- og Sydsjælland: 3,9 %
  10. Nordjylland: 3,5 %
  11. Fyn: 1,0 %

  Fagekspert i boligøkonomi i Videncentret Bolius, Jørgen Munksgaard Rasmussen, hæfter sig ved, ved, at lejlighedspriserne fortsat stiger kraftigt i København og de omkringliggende kommuner.

  - I de københavnske omegnskommuner er lejlighedspriserne over det seneste år steget med mellem 10 og 20 procent. Den overordnede tendens er, at prisstigningerne er højere jo kortere afstand til København centrum. Fx er priserne i Rødovre steget med 22 procent over det seneste år, mens priserne i Brøndby kun er steget med 5 procent i sammen periode, anfører han. 

  Her er det dyrest og billigst at købe ejerlejligheder

  De dyreste kommuner at købe ejerlejligheder i er fortsat i hovedstadsområdet.

  Frederiksberg Kommune topper som sædvanligt listen med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 55.239 kr. i 3. kvartal 2021. Det svarer til, at en gennemsnits lejlighed på 78 m2 koster 4,3 millioner kr. Samme størrelse lejlighed koster 732.000 kr. i Norddjurs, der er landets billigste kommune at købe ejerlejlighed i.

  København, Gentofte og Lyngby-Taarbæk Kommmuner følger efter på listen over de dyreste kommuner at købe lejlighed i.

  Aarhus, Odense og Aalborg Kommuner ligger henholdsvis nummer 6, 29 og 36.