På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan ejerlejlighedspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de ejerlejligheder, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre lejligheder, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan lejlighedspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan lejlighedspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt og dyrt boligkompleks i kommunen.

I flere kommuner er der solgt for få ejerlejligheder til, at de optræder på listen. I en del andre kommuner er der ikke solgt lejligheder nok i alle kvartaler til at opnå en gennemsnitspris - i de tilfælde er der på grafen angivet en vandret streg. 

Sådan bruger du kortet

 • Klik på en kommune eller brug "Søg i kommuner".

 • Se priserne kvartal for kvartal og sammenlign med landspriserne.

 • Klik på "X" øverst til højre for at komme tilbage til kortet.

 • Under kortet kan du læse mere om, hvor priserne er steget og faldet mest i det seneste år.

 • Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.

Laveste gennemsnitlige priser
Højeste gennemsnitlige priser
 
 
 
 
 

Så meget stiger priserne på ejerlejligheder

Lejlighedspriserne er steget stort set siden 2011, og det gør de stadig. I gennemsnit er kvadratmeterprisen på en ejerlejlighed 35.008 kr. i 2. kvartal 2022. Det er den højeste pris nogensinde, når inflationen ikke er medregnet, og dobbelt så højt som huspriserne.

Det seneste år - fra 2. kvartal 2021 til 2. kvartal 2022 - er priserne på ejerlejligheder steget med 4,9 procent.

Lejlighedspriser forventes at falde i 2022 og 2023

Priserne er også steget i det seneste kvartal, men det kan være et af de sidste kvartaler med prisstigninger i et stykke tid, forudser boligøkonomisk ekspert i Videncentret Bolius, Jørgen Munksgaard Rasmussen. I stedet forventes de at falde.

Sælgere af lejligheder ar begyndt at give større afslag i prisen, og salgstiden på ejerlejligheder er øget.

Der sælges også færre lejligheder. I 2. kvartal 2022 blev der solgt 3.187 ejerlejligheder, og der er Ikke solgt så få lejligheder i et kvartal siden 1. kvartal 2014

Jørgen Munksgaard Rasmussen peger på, at de stigende renter og den stigende inflation endnu ikke er slået igennem på lejlighedsspriserne. Men når de to faktorer slår igennem på den månedlige ydelse, falder boligejernes rådighedsbeløb. Nye købere har derfor ikke råd til at betale så så høj en pris for en lejlighed, og det resulterer i faldende priser.

Oven i hatten kommer så boligskattereformen, der træder i kraft i 2024. Skattereformen indebærer, at der skal betales mere i grundskyld for lejligheder, hvis de er handlet efter 2023, og det påvirker også prisen negativt

- Sammenlagt ser vi en en række negative faktorer på specielt markedet for ejerlejligheder, hvor de dyre områder bliver ramt hårdest. Men det er svært at sige noget om, hvor stort et kommende prisfald bliver. Nogle prognoser antyder 10-15 procent, mens andre prognoser sigter lavere.

- Men med fortsat høje energipriser og en høj rente, er der lagt op til prisfald på boligmarkedet - både i resten af 2022 og til næste år, forventer Jørgen Munksgaard Rasmussen.

  Lejlighedspriser stiger i København, Aarhus og Aalborg - men falder i Odense

  Priserne på ejerlejligheder er steget i 42 kommuner og faldet i 20 kommuner fra 2. kvartal 2021 til 2. kvartal 2022.

  I landets største byer er priserne gået op det seneste år, specielt i hovedstaden og Aarhus. I Odense er priserne på ejerlejligheder faldet med 4,8 procent.

  • København 5,4 %
  • Aarhus: 4,4 %
  • Frederiksberg: 3,9 %
  • Aalborg: 2,0 %
  • Odense: -4,8 %

  Priser på lejligheder stiger mest i Vordingborg, Gribskov og Bornholm

  De største prisstigninger på ejerlejligheder det seneste år har været i Vordingborg, Gribskov og Bornholms Kommune, hvor priserne er gået op med mere end 40 procent på et år.

  Lejlighedspriserne er faldet mest i Odsherred, Haderslev og Fredericia Kommune.

  Vær opmærksom på, at høje prisstigninger og prisfald kan skyldes, at der er blevet opført og/eller solgt nye og dyre lejligheder et år og ikke det næste.

  Lejlighedspriser går op i hele Danmark,

  Lejlighedspriserne er steget i de fleste regioner og landsdele - kun i Region Syddanmark og i landsdel Sydjylland og Fyn er de faldet. De er steget mest på Bornholm.

  Prisudviklingen på ejerlejligheder fordelt på landsdele ser således ud fra 2. kvartal 2021 til 2. kvartal 2022:

  1. Bornholm: 40,4 %
  2. Nordsjælland: 9,0 %
  3. Vest- og Sydsjælland: 8,1 %
  4. Vestjylland: 6,9 %
  5. Nordjylland: 5,8 %
  6. Københacvn by: 5,1 %
  7. Østjylland: 3,8 %
  8. Københavns omegn: 1,9 %
  9. Østsjælland: 0,3 %
  10. Sydjylland: -1,6 %
  11. Fyn: -2,4 %

  Her er det dyrest og billigst at købe ejerlejligheder

  De dyreste kommuner at købe ejerlejligheder i er fortsat i hovedstadsområdet.

  Frederiksberg Kommune topper som sædvanligt listen med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 58.582 kr. i 2. kvartal 2022. Det svarer til, at en gennemsnits lejlighed på 78 m2 koster 4,6 millioner kr.

  Samme størrelse lejlighed koster 719.000 kr. i Norddjurs, der er landets billigste kommune at købe ejerlejlighed i. I Norddjurs er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på en solgt ejerlejlighed på 9.218 kr.

  København, Gentofte. Aarhus og Lyngby-Taarbæk Kommmune følger efter på listen over de dyreste kommuner at købe lejlighed i.

  Aarhus, Odense og Aalborg Kommuner ligger henholdsvis nummer 4, 29 og 33 på listen.