På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan ejerlejlighedspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de ejerlejligheder, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre lejligheder, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan lejlighedspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan lejlighedspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt og dyrt boligkompleks i kommunen.

I flere kommuner er der solgt for få ejerlejligheder til, at de optræder på listen. I en del andre kommuner er der ikke solgt lejligheder nok i alle kvartaler til at opnå en gennemsnitspris - i de tilfælde er der på grafen angivet en vandret streg. 

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune og før musen hen over grafikken og se lejlighedspriserne kvartal for kvartal.
 2. Under kortet kan du se, hvor lejlighedspriserne er steget og faldet mest i det forgangne år.
 3. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste pris i 3. kvartal 2019
Højeste pris i 3. kvartal 2019

Priserne stiger igen på ejerlejligheder

Lejlighedspriserne er steget stort set siden 2011, men i den senere tid er de kun steget ganske svagt eller endda faldet en lille smule. Nu stiger de en lille smule igen - på landsplan steg priserne med 0,5 procent fra 3. kvartal 2018 til 3. kvartal 2019.

Både huspriserne og sommerhuspriserne er i den senere periode steget mere end priserne på ejerlejligheder - det er ellers ikke sket i mange år.

I gennemsnit er kvadratmeterprisen på en ejerlejlighed 27.837 kr. - det er næsten dobbelt så højt som huspriserne.

Boligskattereform gør det dyrere at bo i lejlighed

At lejlighedspriserne næsten står stille skyldes formentlig de store stigninger, der tidligere har været, og at det gør det svært for mange at få råd til at investere i en lejlighed.

Samtidig venter Boligskattereformen forude, hvor det er varslet, at grundskylden kommer til at stige pænt på lejligheder, der sælges efter 2023, hvilket gør det dyrere at bo i dem. Oprindeligt skulle det dog være sket i 2020, så det kan have en positiv indvirkning på lejlighedspriserne.

  Lejlighedspriser falder i Aarhus og København og stiger i Odense

  Priserne på ejerlejligheder er steget i 38 kommuner og faldet i 22 det seneste år. Blandt de kommuner, hvor lejlighedspriserne er faldet, er landets to største kommuner, Aarhus og København. I Odense fortsætterne priserne op, denne gang med 4,5 procent, mens også priserne i Aalborg og på Frederiksberg igen går op efter et mindre fald.

  Lejlighedspriser stiger og falder

  Lejlighedspriserne er steget i 8 landsdele og faldet i 3.

  Prisudviklingen på ejerlejligheder fordelt på landsdele ser således ud fra 3. kvartal 2018 til 3. kvartal 2019:

  1. Vestjylland: 6,3 %
  2. Østsjælland: 6,3 %
  3. Vest- og Sydsjælland: 5,6 %
  4. Fyn: 5,6 %
  5. Bornholm: 4,7 %
  6. Nordjylland: 3,4 %
  7. Sydjylland: 1,3 %
  8. Københavns omegn: 0,8 %
  9. København by: -0,3 %
  10. Nordsjælland: -0,3 %
  11. Østjylland: -3,7 %

  Her er det dyrest at købe ejerlejligheder

  De dyreste kommuner at købe ejerlejligheder i er fortsat i hovedstadsområdet - Frederiksberg Kommune topper som sædvanligt listen med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 45.074 kr. i 3. kvartal 2019. Det svarer til, at en gennemsnits lejlighed på 78 m2 koster 3,5 millioner kr. Samme størrelse lejlighed koster 769.000 kr. i Randers, der er landets billigste kommune at købe ejerlejlighed i.

  København, Gentofte og Lyngby-Taarbæk Kommuner følger efter på listen over de dyreste kommuner at købe lejlighed i.

  Aarhus er den sjette dyreste kommune at købe lejlighed i, mens Odense og Aalborg Kommuner ligger henholdsvis nummer 31 og 32.