På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan ejerlejlighedspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de ejerlejligheder, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre lejligheder, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan lejlighedspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan lejlighedspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt og dyrt boligkompleks i kommunen.

I flere kommuner er der solgt for få ejerlejligheder til, at de optræder på listen. I en del andre kommuner er der ikke solgt lejligheder nok i alle kvartaler til at opnå en gennemsnitspris - i de tilfælde er der på grafen angivet en vandret streg. 

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune og før musen hen over grafikken og se lejlighedspriserne kvartal for kvartal.
 2. Under kortet kan du se, hvor lejlighedspriserne er steget og faldet mest i det forgangne år.
 3. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste pris i 3. kvartal 2019
Højeste pris i 3. kvartal 2019

Nu falder priserne på ejerlejligheder

Lejlighedspriserne er steget stort set siden 2011, men i den senere tid er de kun steget ganske svagt, og nu falder de i forhold til for et år siden, dog kun en smule. På landsplan faldt priserne med 0,3 procent fra 2. kvartal 2018 til 2. kvartal 2019.

Både huspriserne og sommerhuspriserne er i den senere periode steget mere end priserne på ejerlejligheder - det er ellers ikke sket i mange år.

Lejlighedspriser falder i Aalborg, Aarhus, København og Frederiksberg

Priserne på ejerlejligheder er steget i 35 kommuner og faldet i 25 det seneste år. Blandt de kommuner, hvor lejlighedspriserne er faldet, er Aalborg, Aarhus, Københavns og Frederiksberg Kommuner, mens prisen i den sidste store lejlighedsby, Odense, er gået op med 11,7 procent.

  Lejlighedspriser stiger og falder

  Lejlighedspriserne er steget i seks landsdele og faldet i fem.

  Prisudviklingen på ejerlejligheder fordelt på landsdele ser således ud fra 2. kvartal 2018 til 2. kvartal 2019:

  1. Fyn: 9,0 %
  2. Nordsjælland: 6,7 %
  3. Østsjælland: 3,7 %
  4. Københavns omegn: 2,8 %
  5. Vest- og Sydsjælland: 2,0 %
  6. Østjylland: 0,3 %
  7. København by: - 2,4 %
  8. Sydjylland: -2,7 %
  9. Nordjylland: -4,6 %
  10. Vestjylland: -8,0 %
  11. Bornholm: -15,9 %

  Her er det dyrest at købe ejerlejligheder

  De dyreste kommuner at købe ejerlejligheder i er fortsat i hovedstadsområdet - Frederiksberg Kommune topper som sædvanligt listen med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 44.206 kr. i 2. kvartal 2019. Det svarer til, at en gennemsnits lejlighed på 78 m2 koster 3,45 millioner kr.

  Gentofte, København, Gentofte og Taarnby Kommuner følger efter.

  Aarhus er den femte dyreste kommune at købe lejlighed i, mens Odense og Aalborg Kommuner ligger henholdsvis nummer 27 og 36.