På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan ejerlejlighedspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de ejerlejligheder, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre lejligheder, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan lejlighedspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan lejlighedspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt og dyrt boligkompleks i kommunen.

I flere kommuner er der solgt for få ejerlejligheder til, at de optræder på listen. I en del andre kommuner er der ikke solgt lejligheder nok i alle kvartaler til at opnå en gennemsnitspris - i de tilfælde er der på grafen angivet en vandret streg. 

Sådan bruger du kortet

 • Klik på en kommune eller brug "Søg i kommuner".

 • Se priserne kvartal for kvartal og sammenlign med landspriserne.

 • Klik på "X" øverst til højre for at komme tilbage til kortet.

 • Under kortet kan du læse mere om, hvor priserne er steget og faldet mest i det seneste år.

 • Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.

Laveste gennemsnitlige priser
Højeste gennemsnitlige priser
 
 
 
 
 

Priserne stiger på ejerlejligheder

Lejlighedspriserne er steget stort set siden 2011. Priserne stagnerede på et tidspunkt, men nu har de fået fart på igen. På landsplan steg priserne med 8,5 procent fra 4. kvartal 2019 til 4. kvartal 2020.

I gennemsnit er kvadratmeterprisen på en ejerlejlighed 30.657 kr. - det er det højeste nogensinde, når inflationen ikke er medregnet, og dobbelt så højt som huspriserne.

Corona og lejlighedspriser

Da corona-epidemien for alvor ramte Danmark i midten af marts 2020, frygtede økonomerne et stort prisfald på boliger i 2020 - inklusive lejligheder. Det er dog ikke sket - tværtimod er udbudspriserne på ejerlejligheder det højeste nogensinde, i 2020 blev der solgt det højeste antal lejligheder på et enkelt år i mindst 17 år, og der er rekordfå lejligheder til salg.

Nationalbanken forventer, at boligpriserne vil stige med 10 procent i 2021.

  Lejlighedspriser stiger i København, Aarhus, Odense og Aalborg

  Priserne på ejerlejligheder er steget i 47 kommuner og faldet i 17 kommuner fra 4. kvartal 2019 til 4. kvartal 2020. Udviklingen er meget forskellig landet rundt.

  I landets største byer er priserne dog kun gået op det seneste år, specielt i hovedstaden og Aarhus:

  • Frederiksberg: 15,8 %
  • København 10,0 %
  • Aarhus: 7,8 %
  • Aalborg 1,4 %
  • Odense: 0,5 %

  Priser på lejligheder stiger mest i Odder

  De højeste prisstininger på ejerlejligheder det seneste år har været i Odder, Ikast-Brande, Vordingborg, Holstebro og Varde Kommuner, hvor priserne er gået op med mere end 20 procent. I Odder og Ikast-Brande steg lejlighedspriserne mere end 30 procent.

  Lejlighedspriserne er faldet mest i Jammerbugt, Sønderborg og Brøndby Kommuner.

  Vær opmærksom på, at prisstigninger og prisfald kan skyldes, at der er blevet opført nye og dyre lejligheder et år og ikke det næste.

  Lejlighedspriser går op i næsten hele landet

  Lejlighedspriserne er steget i 4 af 5 regioner (er faldet 0,1 procent i Region Syddanmark) og i 9 af 11 landsdele. De er steget mest i Vestjylland og København by og faldet i Sydjylland og på Fyn.

  Prisudviklingen på ejerlejligheder fordelt på landsdele ser således ud fra 4. kvartal 2019 til 4. kvartal 2020:

  1. Vestjylland: 11,0 %
  2. København by: 10,9 %
  3. Østjylland: 9,3 %
  4. Østsjælland: 8,5 %
  5. Vest- og Sydsjælland: 7,6 %
  6. Bornholm: 7,5 %
  7. Københavns omegn: 7,2 %
  8. Nordsjælland: 7,1 %
  9. Nordjylland: 1,9 %
  10. Fyn: -0,2 %
  11. Sydjylland: -0,3 %

  Her er det dyrest at købe ejerlejligheder

  De dyreste kommuner at købe ejerlejligheder i er fortsat i hovedstadsområdet.

  Frederiksberg Kommune topper som sædvanligt listen med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 51.065 kr. i 4. kvartal 2020. Det svarer til, at en gennemsnits lejlighed på 78 m2 koster 4 millioner kr. Samme størrelse lejlighed koster 626.000 kr. i Norddjurs, der er landets billigste kommune at købe ejerlejlighed i.

  København, Gentofte og Lyngby-Taarbæk Kommuner følger efter på listen over de dyreste kommuner at købe lejlighed i.

  Aarhus, Odense og Aalborg Kommuner ligger henholdsvis nummer 5, 28 og 32.