På dette interaktive Danmarkskort kan du se, hvordan ejerlejlighedspriserne i alle landets kommuner har udviklet sig de sidste 20 år i forhold til landsgennemsnittet.

Tallene stammer fra Boligmarkedsstatistikken, der er lavet af Finans Danmark. Statistikken dækker de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i kroner for de ejerlejligheder, der er blevet solgt i kommunen i et kvartal. På grund af en teknisk fejl er landspriserne desværre ikke helt korrekte.

Vær opmærksom på, at priserne måske ikke altid giver et helt retvisende billede. Jo færre lejligheder, der er blevet solgt i et enkelt kvartal, jo mere kan lejlighedspriserne blive påvirket af enkelte salg - fx kan lejlighedspriserne stige meget, hvis der er kommet et nyt og dyrt boligkompleks i kommunen.

I flere kommuner er der solgt for få ejerlejligheder til, at de optræder på listen. I en del andre kommuner er der ikke solgt lejligheder nok i alle kvartaler til at opnå en gennemsnitspris - i de tilfælde er der på grafen angivet en vandret streg. 

Sådan bruger du kortet

 1. Klik på en kommune og før musen hen over grafikken og se lejlighedspriserne kvartal for kvartal.
 2. Under kortet kan du se, hvor lejlighedspriserne er steget og faldet mest i det forgangne år.
 3. Hvis du har spørgsmål til kortet eller de bagvedliggende data, er du velkommen til at kontakte os.
Laveste pris i 1. kvartal 2020
Højeste pris i 1. kvartal 2020

Priserne stiger på ejerlejligheder

Lejlighedspriserne er steget stort set siden 2011. I den senere tid er priserne stagneret, men nu ser det ud til, at de er på vej op igen. På landsplan steg priserne med 5,6 procent fra 1. kvartal 2019 til 1. kvartal 2020.

I gennemsnit er kvadratmeterprisen på en ejerlejlighed 29.089 kr. - det er mere end dobbelt så højt som huspriserne.

Corona-epidemi kan ramme lejlighedspriser

Corona-epidemien ramte for alvor Danmark i midten af marts, og da 1. kvartal dækker januar, februar og marts, er det altså kun de ejerlejligheder, som blev solgt i sidste halvdel, som er med i statistikken.

Det vides endnu ikke, hvordan corona-krisen vil ramme boligpriserne, men formentlig bliver det ikke så slemt som frygtet. De Økonomiske Råd forventede i første omgang, at boligpriserne ville falde 8,2-11,1 procent i 2020, men i juni blev det forventede prisfald justeret til 1,8 procent. Nationalbanken mener, at boligpriserne vil falde med 2,3 procent i 2020. Til gengæld forventer både de økonomiske vismænd og Nationalbanken, at boligpriserne vil stige pænt i 2021.

  Stor forskel på prisudviklingen i landets største byer

  Priserne på ejerlejligheder er steget i 46 kommuner og faldet i 14 kommuner fra 1. kvartal 2010 til 1. kvartal 2020.

  Udviklingen er meget forskellig landet rundt, og det afspejles også i landets største byer. I Odense og Aarhus er lejlighedspriserne steget henholdsvis 11,1 og 10,2 procent - langt mere end i København, der har en prisstigning på 4,2 procent og Aalborg med 0,6 procent.

  De højeste prisstininger på ejerlejligheder det seneste år har været i Fredericia, Frederikshavn og Nyborg, hvor priserne er gået op med henholdsvis 64.9, 54,8 og 35.9 procent.

  Lejlighedspriser stiger over næsten hele landet

  Lejlighedspriserne er steget i 9 landsdele og kun faldet i Vestjylland og Sydjylland.

  Prisudviklingen på ejerlejligheder fordelt på landsdele ser således ud fra 1. kvartal 2019 til 1. kvartal 2020:

  1. Bornholm: 28,2 %
  2. Østjylland: 9,9 %
  3. Vest- og Sydsjælland 9,6 %
  4. Fyn: 9,4 %
  5. Østsjælland: 9,3 %
  6. Nordsjælland: 8,0 %
  7. Nordjylland: 7,2 %
  8. København og omegn: 5,1 %
  9. København By: 3,6 %
  10. Sydjylland: -0,7 %
  11. Vestjylland: -3,0 %

  Her er det dyrest at købe ejerlejligheder

  De dyreste kommuner at købe ejerlejligheder i er fortsat i hovedstadsområdet - Frederiksberg Kommune topper som sædvanligt listen med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 44.848 kr. i 1. kvartal 2020. Det svarer til, at en gennemsnits lejlighed på 78 m2 koster 3,5 millioner kr. Samme størrelse lejlighed koster 425.000 kr. i Norddjurs, der er landets billigste kommune at købe ejerlejlighed i.

  København, Gentofte og Aarhus Kommuner følger efter på listen over de dyreste kommuner at købe lejlighed i.

  Odense og Aalborg Kommuner ligger henholdsvis nummer 25 og 32.