Spørg Bolius

Skadet gulv - er det os eller forsikringsselskabet der skal få undersøgt årsagen af en byggesagkyndig?

Hej Bolius

Vi har konstateret en skade på vores gulv i vaskerum, som er sunket langs soklen. Dette har jeg anmeldt til vores forsikringsselskab  via vores husforsikring. Der fik jeg ad vide at det er vores egen pligt at få undersøgt skaden af en bygningssagkyndig og så sende denne vurdering til forsikringsselskabet.. Derefter vil de så tage stilling til om skaden dækkes.

Så er mit spørgsmål: Er det normal praksis at det er os selv der skal kontakte en bygningssagkyndig, for at forsikringsselskabet kan vurdere sagen?

Og hvis det er, hvilken slags skal det så være?

Pft Erika

Hej Erika

For at en forsikring skal dække skal der være en dækningsberettiget skade.

Og det er forsikringstagerens der skal anmelde skaden.

Det er slet ikke ualmindeligt at det er forsikringstageren, der skal få lavet undersøgelsen.

Det er især ved skader, som ikke er ligetil, var der fx tale om tagsten, der er blæst af eller et utæt vandrør var det lidt mere lige til.

Så det er ikke ualmindeligt at forsikringsselskabet beder om en beskrivelse af skaden. Og i et tilfælde som jeres kan det være, at der ikke er dækning, da skaden måske er sket over tid, ikke pludseligt, og derfor ikke er en dækningsberettiget skade.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden