Spørg Bolius

Skal vi få repareret eller udskiftet gasfyret?

Vi har lige købt et hus og flyttet ind for en uge siden. Da en forsikringsmand er ude og kigge på huset, ligger han mærke til bar måleren på vores naturgasfyr er langt nede og råder os til at få det tjekket.

Vi slukkede med det samme for fyret, for ikke at risikere nogle unødvendige skader.

Idag har vi så haft en professionel ude og kigge på det og han kunne så konstatere, at der for det første er lavet en fejl ved monteringen af fyret og det højst sandsynligt ikke er vedligeholdt, da der var samlet en masse skidt og møg i en af slangerne. Ydermere kunne han konstatere at der var noget galt med tilførelsen af gassen og der skulle udskiftes en del, som ville koste omkring 6000-7000 kr. at udskifte. Han rådede os til at få et nyt fyr, da det vi har er 12 år gammelt og der eventuelt vil komme flere skader og på den måde flere udgifter.

Da vi købte huset, blev især fyret rost til skyerne og talt meget godt om. Der er heller intet nævnt om fyret i tilstandsrapporten.

Mit spørgsmål er nu, om vi skal udskifte reservedelen eller investere i eg nyt fyr med det samme. Og er der noget ejerskifteforsikringen dækker, da det vel på en måde er en skjult skade?

Kære Sandra L.

Hvis der er en fejl i installationen kan det muligvis være noget ejerskifteforsikringen dækker, du må starte med at kontakte forsikringsselskabet.

Men almindelig slid og manglende vedligehold dækker forsikringen ikke.

Den forventede levetid på et gasfyr er omkring 15 år, så hvis fyret er slidt og i en tilstand som man må forvente af et 12 år gammelt gasfyr, vil det ikke blive nævnt i tilstandsrapporten.

Når fyret er så gammelt kan det sjældent betale sig at få det repareret, men bedre betale sig at få et nyt fyr der sandsynligvis også vil udnytte gassen langt bedre og derfor tjene sig selv hjem.

Læs mere om gasfyr: Opvarmning med gasfyr

og om ejerskifteforsikring: Ejerskifteforsikring

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden