Spørg Bolius

Skur på sommerhusgrund - hvor højt må det bygges?

Hej Bolius ?

Vi er ved at bygge et skur på vores sommerhusgrund. Skuret bliver 3x7 m = 21m2 og er placeret i hjørnet til 2 naboer. Skuret ligger 2,5m fra skel til begge naboer og der kommer kun døre og vinduer som vender ind på vores grund. Vi skal lave et skrående tag med tagrender og regnvandstønde. Spørgsmålet gælder højden på væggene. Den laveste væg bliver 2,5m og den højeste væg 2,8m. Den laveste væg (som hverken har vinduer eller døre) vender imod skel. Den højeste væg vender ind i vores have og skal have døre og vinduer. Vi har forsøgt at tyde reglerne omkring højde på skur IND i haven, men kan ikke finde et entydigtsvar. På forhånd tak for hjælpen

Mvh Liselotte

Hej Liselotte

Når skuret er placeret nærmere end 5 m fra skel mod nabo, vej eller sti på en sommerhusgrund - så må ingen del af bygningen være højere end 2,5 m - så hele bygningen også taget skal kunne holdes under en imaginær linje 2,5 m over terræn.

For sommerhuse og sommerhusområder  gælder at der intet må bygges de nærmeste 2,5 m fra skel, mens der under særlige betingelser må opføres sekundære bygninger (skure, udhuse, overdækninger, carporte og lignende) på den del af grunden hvor der er mellem 2,5 og 5 m til skel - og at bygninger der kan benyttes til ophold skal placeres mindst 5 m fra skel.

Læs nærmere om hvilke betingelser der er for de sekundære bygninger der kan placeres på  grunden: Love og regler for skure, carporte, garager og andre små bygninger

Hvis bygningen skal benyttes til ophold, skal den holdes 5 m fra skel og du skal så søge byggetilladelse.
Læs mere om det her:  Annekser og hytter - regler og inspiration

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden