Siden 1. juli 2013 har det været muligt for alle at søge i tinglysningssystemet via den digitale tinglysning, men nu er det blevet muligt for alle med en smartphone eller tablet med iOS eller Android-styresystem at få oplysningerne serveret på mobil-skærmen.

Appen, der gør det muligt, hedder Tinglysning, se naboens huslån til Android og Digital Tinglysning til iOS. Den er gratis for dig at bruge.

Her er, hvad den kan fortælle dig:

  • Hvilket beløb er boligen handlet for?
  • Hvornår er boligen blevet vurderet?
  • Hvad er hovedstolen på de lån,  der er optaget i boligen?

Af beskrivelsen af appen fremgår det, at den henter sine oplysninger fra en offentligt tilgængelig database, og at udviklerne derfor ikke kan stilles til ansvar for indholdets korrekthed, ligesom appen ingen tilknytning har til offentlige instanser.

LINK: Tinglysning, se naboens huslån, kan findes her (Android)

LINK: Digital Tinglysning, kan findes her (iOS)

Nemt og hurtigt at grave i tinglysning

Appen er meget simpel og nem at finde rundt i. Det eneste du skal gøre for at slå oplysninger på en adresse op, er at taste vejnavn og nummer samt postnummer, og så viser appen dig de offentlige tilgængelige oplysninger på adressen.

App tilgiver ikke adresse-fejl

Du skal dog være omhyggelig med at taste en adresse korrekt ind.

Mange apps hjælper dig på vej med at finde den rigtige adresse, men det er ikke tilfældet her. Derfor skal du taste adressen ind, akkurat som den figurerer i telefonbogen. Ellers får du en fejlmeddelelse.

Sådan kan du også tjekke tinglyste oplysninger

Selv hvis du ikke har en smartphone til at tjekke oplysningerne i den digitale tinglysning, kan du, hvis du er nysgerrig, på alle platforme bruge den digitale tinglysning, der søger i den samme database som appen.

  1. Besøg Tinglysning.dk
  2. Klik på ’Forespørg uden log ind’ i menuen
  3. Klik på fanen ‘Fast ejendom’
  4. Tast postnummer og adresse og klik ‘søg’
  5. Du vil nu kunne se de oplysninger, der er tilgængelige for den pågældende adresse.

Indtil 1. juli 2013 kostede det 30-120 kr. at søge om oplysninger på andre boliger end din egen og 175 kr. for at få adgang til eller udskrift af de akter, der ligger til grund for registreringen i tingbøgerne.

Nu er det gratis, men til gengæld er tinglysningsafgiften hævet fra 1.400 kr. til 1.660 kr.