Test: 3 bud på, hvad en bolig koster

Videncentret Bolius har testet de tre beregnere på en 97 m2 stor murermestervilla i Odense V med en kælder på 57 m2 samt et 105 m2 stort hus fra 1986 i Hillerød. Villaen i Odense blev solgt i december 2017 til 1,875 millioner kr., mens huset i Hillerød sidst blev solgt i 1996.

Her er buddene på, hvad husene koster lige nu:

Murermestervilla i Odense:

  • Boliga: 1,96 millioner kr
  • BoligSkøn Nordea: 1,89 millioner kr.
  • dingeo: 1,84 millioner kr..

Parcelhus i Hillerød

  • dingeo: 2,64 millioner kr.
  • Boliga: 2,57 millioner kr.
  • BoligSkøn Nordea: 2,56 millioner kr.

Huset i Hillerød blev solgt i foråret 2020 til 2.650.000 kr,, hvilket bringer Geomatic tættest på den faktiske pris. Huset i Odense er ikke solgt, hvorfor en sammenligning ikke er mulig.

Hvis du vil have et bud på, hvad din og andre boliger, som ikke er sat til salg, koster lige nu, er der flere muligheder på internettet. På dingeo.dk, boliga.dk og BoligSkøn (Nordea) kan du få gratis bud på boligprisen på dit eller andres hus, lejlighed eller sommerhus.

Her kan du læse mere om de forskellige muligheder og se en test af priserne på to boliger, som Videncentret Bolius har udarbejdet.

Ret dine BBR-oplysninger

Buddene på salgspriser er baseret på en række offentlige databaser, som der regnes videre på.

Der kan dog være fejl i flere af databaserne, og derfor kan du ikke stole helt på oplysningerne. Samtidig skal du være opmærksom på, at du måske ikke kan sælge din bolig til så mange penge, hvis din bolig er i dårlig stand.

Om omvendt kan det gøre din bolig mere værd, hvis du fx har renoveret badeværelset eller fået nyt køkken. Den type af forbedringer er sjældent registreret nogle steder, og derfor kan databaserne ikke registrere det.

Du kan selv tjekke og rette evt. fejlagtige eller mangelfulde oplysninger i BBR. På OIS finder du bl.a. oplysninger fra BBR-registret og om de økonomiske forhold for boligen

Geomatic og dingeo.dk: Tjek prisen på din bolig

dingeo.dk, der får data fra Geomatic, kan du få et bud på boligens værdi lige nu.

Vurderingsprisen er en såkaldt computerberegnet AVM-vurdering af din ejerbolig - hus, sommerhus og ejerlejlighed - hvis der er geodata nok til en sådan vurdering.

AVM (Analytical Valuation Modellen), som Geomatic står bag, bruges ifølge dingeo.dk af flere danske banker til boligprisvurdering og "giver en konservativ ejendomsvurdering, der statistisk set rammer tæt på faktiske handelspriser". På samme måde som med de andre vurderingsmodeller, bør du være op-mærksom på, at resultatet kan afvige betydeligt fra den pris, som boligen kan blive solgt for. 

På dingeo.dk kan du indtaste din - eller en anden boligs - adresse og få en estimeret markedspris. Derudover får du information om,  hvordan vurderingsprisen har udviklet sig det seneste år. Tryk på fanen 'Ejendomsvurdering', hvis du ønsker yderligere oplysninger om, hvordan prisen på din bolig er blevet vurderet.

På dingeo.dk kan du også finde en lang række andre oplysninger om din bolig, fx fakta om boligen, trafikstøj, forurening og risiko for indbrud, oversvømmelse og radon.

Nordea BoligSkøn: Hvad er din bolig værd?

Nordeas BoligSkøn kan du også få en vurdering af salgsprisen eller købsprisen på en bolig netop nu. 

Indtast en adresse, og så kommer der et bud på, hvad boligen er værd. BoligSkøn giver selv et bud på, hvor god træfsikkerheden er på prisen, men du kan godt gå ind og påvirke den ved at give et bud på boligens beliggenhed, udvendig og indvendig stand, energiniveau og herlighedsværdi.

Boliga: Få en vurderingsrapport

På Boliga.dk er det muligt at få en såkaldt vurderingsrapport af prisen på din eller andre boliger lige nu, hvis boligen har været solgt fra 1992 og frem. Her skal du være oprettet som bruger.

Beregningerne er baseret på din bolig og andre bygninger på grunden, Realkreditrådets kvadratmeterpriser i postnummeret, salg af sammenlignelige boliger i nærområdet, forskel på tidligere salgspriser for boligen sammenholdt med Realkreditrådets kvadratmeterpriser samt en vægtning af de fire ting.

Find vurderingen således:

  1. Gå ind på boliga.dk/vurderingsrapporten.
  2. Bestil Vurderingsrapporten.
  3. Indtast adresse.