Hvis du vil have et bud på, hvad din og andre boliger, som ikke er sat til salg, koster lige nu, er der flere muligheder på internettet og apps. På hjemmesiderne bolighed.dk og dingeo.dk samt de to apps BoligVærdi og Bolig, kan du få gratis bud på boligprisen på bestemte boliger, og på Boliga.dk kan du for 199 kr. om måneden få en såkaldt vurderingsrapport af prisen på din eller andre boliger.

Herunder kan du læse mere om de forskellige muligheder og se en test af priserne på to boliger, som Videncentret Bolius har lavet.

Ret dine BBR-oplysninger

Vær generelt opmærksom på, at de fleste bud på priser er baseret på en række offentlige databaser, som der regnes videre på.

Der kan dog være fejl i flere af databaserne, og derfor kan du ikke stole helt på oplysningerne. Samtidig trækker det ned i en evt. salgspris, hvis din bolig er i dårlig stand, mens det omvendt kan gøre din bolig mere værd, hvis du fx har lavet et ekstra badeværelse eller fået nyt køkken. Den type af forbedringer er imidlertid sjældent registreret nogle steder.

Du kan selv tjekke og rette evt. fejlagtige eller mangelfulde oplysninger i BBR.

LÆS OGSÅ: BBR-registret

Ikke alle boliger er på bolighed.dk

Det er ikke alle ejerboliger, du kan finde på bolighed.dk. Men målet er at få så mange ejerboliger med som muligt.

I øjeblikket er det ikke muligt at få oplysninger på:

 • En mindre andel af almindelige ejerboliger
 • Villalejligheder
 • Boliger ejet af virksomheder
 • Boliger helt eller delvist anvendt til erhverv
 • Lejeboliger.

Du kan kontakte bolighed.dk, hvis din bolig ikke findes på sitet.

Tjek, hvad din bolig er værd på bolighed.dk

På hjemmesiden bolighed.dk kan du tjekke, hvad din og de nærmeste boliger i nabolaget vurderes at være værd lige nu.

Det er de tre banker Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank (AL Bank) samt Nykredit, der står bag bolighed.dk, hvor du nemt kan få en række oplysninger om dit eget og 2,3 millioner andre huse og lejligheder i Danmark.

Sådan gør du:

 1. Indtast din (eller en anden) adresse i søgefeltet.. Klik herefter på den rigtige adresse, der kommer frem under søgefeltet.
 2. Scroll ned og se Boligheds vurdering af prisen ("Boligheds data-vurdering" under "Økonomi & marked" .

Du kan bl.a. også se:

 • Hvor meget boligen er steget eller faldet i værdi siden 2004.
 • Den forventede prisudvikling de næste to år.
 • Hvordan gennemsnitsprisen pr. m2 er i forhold til andre boliger med samme postnummer.
 • Den forventede og historiske liggetid (hvor lang tid det tager at sælge boligen).
 • Hvor stort et afslag, der er givet på samme boligtyper i området de sidste 6 måneder.
 • Et bud på, hvad det vil koste at eje boligen

Samtidig kan du få en række mere detaljerede oplysninger om den pågældende bolig, fx størrelsen på grunden, ejendomsskatten, kommune- og lokalplaner og risiko for radon og for oversvømmelse, støj og indbrud i boligen.

Du kan også se lignende boliger i området, der er til salg.

Ifølge Bolighed.dk bliver de fleste boliger solgt inden for +/- 10 % af den værdi, som Bolighed anslår, at boligen har.

Fem bud på, hvad en bolig koster

Videncentret Bolius har prøvet de to sites, de to apps samt funktionen hos Boliga på en 97 m2 stor murermestervilla i Odense V med en kælder på 57 m2 samt et 105 m2 stort hus fra 1986 i Hillerød. Villaen i Odense blev solgt i december 2017 til 1,875 millioner kr., mens huset i Hillerød sidst blev solgt i 1996.

Her er buddene på, hvad husene koster lige nu:

Murermestervilla i Odense:

 • Bolighed: 2,035 millioner kr.
 • BoligVærdi; 1,995 millioner kr.
 • Boliga: 1,777 millioner kr.
 • Bolig: 1,77 millioner kr.
 • dingeo: 1,71 millioner kr.

Parcelhus i Hillerød

 • BoligVærdi: 2,8 millioner kr.
 • Bolighed: 2,72 millioner kr.
 • Bolig: 2,61 millioner kr.
 • Boliga: 2,48 millioner kr.
 • dingeo: 2,26 millioner kr.

Bolighed og BoligVærdi har de højeste priser ved begge huse, mens dingeo i begge tilfælde har de laveste priser. Det er ikke muligt at sige, hvem der har de mest korrekte priser, da det ville kræve, at husene blev solgt nu for at kunne sammenligne salgsprisen med budprisen.

Få besked, når din boligs værdi ændrer sig

På bolighed.dk har du også mulighed for at registrere din bolig – dit BoligCV – og dermed kan du bl.a. få besked, når:

 • Værdien af en bolig, du er interesseret i, ændrer sig.
 • En bolig sættes til salg eller bliver solgt i dit lokalområde.
 • En bolig fx ændrer status fra ”til salg” til ”ikke til salg”.
 • Nogen kigger på din bolig, eller følger den.

Hvad kan du gøre, hvis oplysninger om din bolig er forkerte?

Bolighed modtager deres informationer fra offentlige kilder. Hvis du opdager, at en eller flere oplysninger om din bolig ikke stemmer overens med virkeligheden, kan du gå ind på OIS.dk og tjekke, hvilke oplysninger der er angivet der. OIS er en statslig database, der samler en række oplysninger om ejendomme i Danmark.

Hvis oplysningerne om din ejendom også er forkerte i OIS, skal du kontakte teknisk forvaltning i din kommune for at få dem rettet.

Hvis oplysningerne på OIS er korrekte, men forkerte på Bolighed, kan du kontakte Bolighed og bede om at få dem rettet.

Hvad gør du, hvis du mener, at prisen på din bolig er forkert?

Opret dig som bruger på Bolighed.dk, søg din bolig frem og registrér dig som ejer af boligen. Klik på ”Få ændret værdien” på BoligCV’et, og vælg så en af følgende muligheder:

 • Indsend en ejendomsmæglers vurdering af boligen, hvis du har fået vurderet den inden for det seneste år, så vil den erstatte Boligheds anslåede værdi.
 • Angiv din egen værdi, som bliver den første værdi andre brugere ser, når de besøger dit BoligCV. Da værdien ikke valideres, kan værdien ikke bruges til beregninger, statistikker eller lign., oplyser Bolighed.
 • Angiv, hvilke forbedringer du har foretaget på din bolig, og hvor meget hver forbedring har kostet. Forbedringerne opskriver den samlede vurdering af boligen, og opdateres på BoligCV’et og overskriver altså computerberegningen.

Få flere oplysninger på bolighed.dk her

Hvad kan du gøre, hvis du vil have oplysninger fjernet?

Bolighed oplyser, at de ikke sletter boliger eller informationer fra hjemmesiden, fordi alle informationer stammer fra offentlige tilgængelige kilder og registre. Disse informationer er altså stadig tilgængelige for alle, selvom de bliver slettet fra Bolighed.

dingeo.dk: Tjek prisen på din bolig

På hjemmesiden dingeo.dk kan du bl.a. få et bud på boligens værdi lige nu.

Indtast din - eller en anden boligs - adresse, og så vil en anslået pris dukke op øverst til venstre samt et bud på, hvordan vurderingsprisen har udviklet sig det seneste år. Tryk på fanen 'Ejendomsvurdering', hvis du ønsker yderligere oplysninger om, hvordan prisen på din bolig er blevet vurderet.

Vurderingsprisen er en såkaldt computerberegnet AVM-vurdering af din ejerbolig - hus, sommerhus og ejerlejlighed - hvis der er geodata nok til en sådan vurdering.

AVM (Analytical Valuation Modellen), som Geomatic står bag, bruges ifølge dingeo.dk af flere danske banker til boligprisvurdering og "giver en konservativ ejendomsvurdering, der statistisk set rammer tæt på faktiske handelspriser". dingeo.dk skriver dog også, "at computerberegnede ejendomsvurderinger kan afvige markant fra den sande markedsværdi".

På dingeo.dk kan du også finde en lang række andre oplysninger om din bolig, fx fakta om boligen, trafikstøj, forurening og risiko for indbrud, oversvømmelse og radon.

Boliga: Få en vurderingsrapport

På Boliga.dk er det muligt at få en såkaldt vurderingsrapport af prisen på din eller andre boliger lige nu, hvis boligen har været solgt fra 1992 og frem.

Det koster dog 199 kr. om måneden, og du skal samtidig være oprettet som bruger.

Beregningerne er baseret på din bolig og andre bygninger på grunden, Realkreditrådets kvadratmeterpriser i postnummeret, salg af sammenlignelige boliger i nærområdet, forskel på tidligere salgspriser for boligen sammenholdt med Realkreditrådets kvadratmeterpriser samt en vægtning af de fire ting.

 1. Gå ind på boliga.dk/salg.
 2. Vælg postnummer, vejnavn, boligtype og ”Fra” (vælg det år, hvor du boligen blev købt/solgt) og tryk på ”Søg).
 3. Find adressen på listen og tryk på ”Vurderingsrapport”.
 4. Scroll ned til den samlede vurdering.

Nyboligs app BoligVærdi: Tjek, hvad din bolig er værd

Du kan også få et bud på, hvor meget dit hus eller lejlighed er værd netop nu med ejendomsmæglerkæden Nyboligs app BoligVærdi.

I appen skal du indtaste dit telefonnummer og adresse og uploade og sende op til 10 fotos af din bolig og trykke på indsend-knappen. På hverdage får du senest et døgn efter et bud på din boligs værdi af en lokalkendt ejendomsmægler fra Nybolig, lover Nybolig.

BoligVærdi kan downloades gratis i AppStore og i Google Play.

”Værdien udregnes ved, at mægleren dels trækker på sit store lokalkendskab, dels vurderer de indsendte fotos. I værdiestimatet inddrages derudover en lang række offentligt tilgængelige oplysninger om ejendommen og området, boligen ligger i”, oplyser Nybolig.

Bud på pris er ikke lig med salgsvurdering

Nybolig understreger, at den pris du får ikke er det samme som en salgsvurdering, men et "estimat baseret på de oplysninger, vi har fra dig", da ejendomsmæglerne bl.a. ikke kan vurdere ejendommens indretning og tilstand.

Billeder af din bolig slettes

Når du sender dine oplysninger, accepterer du, at Nybolig kan kontakte dig på telefon eller e-mail om din bolig. Billeder og oplysninger opbevares i 12 måneder fra seneste kontakt. Du kan altid få oplysningerne slettet ved at henvende dig til den Nybolig-forretning, der vender tilbage med prisestimatet.

Få et bud på din boligs udbudspris på appen Bolig

Også i den gratis app Bolig, tidligere kendt som SundayOwn, kan du få et bud på, hvor meget din bolig er værd. På Bolig, som Danske Bank står bag, skal du indtaste din adresse, og dernæst skal du vælge boliger, der ligner din egen, og så vil appen ud fra dit valg beregne en estimeret udbudspris.

Bolig foreslår en række boliger i nabolaget, der er til salg og er blevet solgt, og så skal du angive, om de udvalgte boliger ligner din eller ej. Der vælges ud fra bl.a. byggeår, størrelse, type og placering. Ulempen kan dog være, at det kan være svært selv at vurdere, om en anden bolig minder om din – hvis det er tilfældet, er risikoen for, at prisen er unøjagtig større.

På appen kan du bl.a. også se:

 • Et bud på prisudviklingen på din bolig
 • Liggetiden på boliger i dit område.

Du kan hente Bolig i AppStore eller GooglePlay.