Sølvfisk - lokkedåser

Jeg har mange sølvfisk overalt - i havregrynene, sengen, skåle i køkkenskabe osv. Lufter meget ud, men problemet er nok opstået pga. hyppig vask af rå trægulve i min lejlighed. Det er jeg stoppet med for flere år siden. Synes de er ulækre og kan blive meget store!

I skriver man kan få lokkedåser til dem, hvilke præcist, og hvor kan man købe dem?


Hej Karen Marie K.

Sølvfiskene foretrækker lune og fugtige omgivelser så der det er helt rigtigt, hvad du gør, holder lejligheden og luften varm og tør:

 • Luft godt ud 2-3 gange om dagen med gennemtræk i 5-10 minutter.
 • Støvsug i sprækker og revner og gør grundigt rent uden at efterlade fugt.

Hvis du har mange sølvfisk, kan det være et tegn på, at der er for fugtigt i lejligheden.
Som udgangspunkt er der ikke grund til at bruge gift - for hvis der stadig er fugt, vil sølvfiskene vende tilbage så snart, giften er dampet af.

Du kan købe en lokkedåse i et byggemarked, større farvehandel eller materialist, og ellers kan den købes på nettet – søg  på for eksempel: ”insektfælde” – ”insektlokkedåse” – ”bekæmpelse sølvfisk” (sølvfisk kaldes også sølvkræ).

Læs mere om sølvfisk her

Med venlig hilsen

Kommentarer (2)

 1. Eva
  Vi har sølvfisk i vores anneks, hvor der ikke er installeret vand. Vi har vinduer åbne hele dagen - og om aftenen finder vi dem så jævnligt under dynen, ved sengetid. Undrer os over hvorfor de søger derhen? - der er ikke fugtigt i annekset - især ikke om sommeren.
  (0)Svar og se andres svar


 2. Tobias
  Jeg har mange Sølvfisk i min Lejlighed.
  Jeg finder dem primært i mit køken på skabe, vægge gulvet og håndvask.
  Jeg har gennemtræk 24/7 i min lejlighed men de forsvinder ikke. de er klamme at have rendende især når jeg holder mit køkken klinisk rent virker lokkedåser?
  (0)Svar og se andres svar


Annonce
Annonce

Bolius - et helejet Realdania selskab