Sølvfisk - lokkedåser

Jeg har mange sølvfisk overalt - i havregrynene, sengen, skåle i køkkenskabe osv. Lufter meget ud, men problemet er nok opstået pga. hyppig vask af rå trægulve i min lejlighed. Det er jeg stoppet med for flere år siden. Synes de er ulækre og kan blive meget store!

I skriver man kan få lokkedåser til dem, hvilke præcist, og hvor kan man købe dem?


Hej Karen Marie K.

Sølvfiskene foretrækker lune og fugtige omgivelser så der det er helt rigtigt, hvad du gør, holder lejligheden og luften varm og tør:

  • Luft godt ud 2-3 gange om dagen med gennemtræk i 5-10 minutter.
  • Støvsug i sprækker og revner og gør grundigt rent uden at efterlade fugt.

Hvis du har mange sølvfisk, kan det være et tegn på, at der er for fugtigt i lejligheden.
Som udgangspunkt er der ikke grund til at bruge gift - for hvis der stadig er fugt, vil sølvfiskene vende tilbage så snart, giften er dampet af.

Du kan købe en lokkedåse i et byggemarked, større farvehandel eller materialist, og ellers kan den købes på nettet – søg  på for eksempel: ”insektfælde” – ”insektlokkedåse” – ”bekæmpelse sølvfisk” (sølvfisk kaldes også sølvkræ).

No linkhandler TypoScript configuration found for key e..

Med venlig hilsen

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab