Se tilbygningen her

Fra vejen gør den stilfærdige 1930'er bungalow ikke meget væsen af sig. Huset ligner umiddelbart de øvrige i kvarteret, og man skal helt indenfor, før de skjulte kvaliteter afslører sig.

Fra en lille entré træder man ind i køkkenet, hvorfra der er et overraskende kig på tværs af huset. Fra ét og samme punkt kan man se både ud til hækken i forhaven og ned til den grønne frodighed bagerst i baghaven.

Over 50 ekstra kvadratmeter med en tilbygning

Det flotte kig er resultatet af en større ombygning, der har udvidet husets oprindelige 104 m2 med 51 nye, attraktive m2.

Rumforløbet mellem det oprindelige hus og den nye tilbygning er bundet sammen af et lyst, hvidpigmenteret asketræsgulv, der falder to niveauer og ender ved et par store glasskydedøre ud mod en overdækket træterrasse.

Ovenlysvinduer leger med lyset i den nye tilbygning

Fra ovenlysvinduer i loftet strømmer et smukt himmellys ind, mens en række smalle, rektangulære vinduesåbninger kaster interessante lysvirkninger på de hvide vægge.

Sune Larsen forklarer, at den nye tilbygning er opført på samme sted, hvor der tidligere lå en havestue.

- Før ombygningen brugte vi ikke haven så meget. Det ville vi gerne lave om på. Jeg tror den gamle havestue virkede som en barriere i forhold til at komme ud. Den var i øvrigt også for varm at opholde sig i om sommeren, så vi havde ingen glæde af den.

Familien kunne holde byggerod ude af huset

Familien kontaktede Videncentret Bolius i 2009 for at få lavet et skitseforslag til en udvidelse af boligen, og det lå hurtigt fast, at der skulle bygges ud og ikke i højden.

- At bygge opad er en mere gennemgribende proces, og vi havde ikke lyst til at leve i et ulideligt byggerod i et halvt år. Derfor prioriterede vi den løsning, der gav færrest gener for vores familie. Ved at genbruge den gamle døråbning til havestuen i det nye projekt, kunne vi blot lukke døren til byggepladsen og lade håndværkerne gå i gang, forklarer Gitte Larsen.

Arkitekt forenede familiens ønsker

Sammen med arkitekt Morten Dalsgaard fra Videncentret Bolius fik parret skitseret sig frem til en løsning, der tilgodeså deres ønsker til materialer, stil og rumlige oplevelser.

Det første oplæg gav familien en ny dagligstue, en spisestue med udgang til en overdækket frokostterrasse, samt et forældresoveværelse med direkte adgang til haven og endnu en træterrasse.

Der gror planter på taget af tilbygningen

For at få en smukkere og mere grøn udsigt fra værelserne på 1. sal skulle taget på den nye tilbygning beplantes med mos og sedum.

- De grønne kig igennem huset og de spændende niveauspring ned mod haven er arkitektens idé. Vi syntes det så rigtig godt ud allerede med det første skitseforslag og følte, at arkitekten havde forstået, hvad vi ville, både hvad angår de funktionelle krav og de arkitektoniske kvaliteter, forklarer Sune Larsen.

Tilbygning gav plads til walk-in-closet

Gitte og Sune Larsen havde dog ikke hastværk og valgte fornuftigt nok at gå i tænkeboks.

Da parret tre måneder senere atter tog kontakt til Videncentret Bolius, var det med et supplerende ønske til deres tilbygning: De ville gerne have et ekstra badeværelse og et walk-in closet i forbindelse med forældresoveværelset.

-At træffe beslutning om en tilbygning af den karakter er en stor beslutning. Vi var ret bevidste om, at det nok ville være en fordel at lade tankerne og ideerne bundfælde sig. Det viste sig også at være det helt rigtige. Vi har enorm stor glæde af det ekstra toilet og badeværelse, vi har fået, og med snart tre børn bliver behovet nok ikke mindre med tiden, siger Sune Larsen.

Fakta om huset

  • Huset er fra 1936 og ligger i Rødovre. Det er en klassisk bungalow i 1½ plan med en kvadratisk grundplan og et pyramideformet tegltag med små kviste.
  • Før ombygningen var husets areal på 104 m2 i to plan plus 68 m2 kælder
  • Ombygningen har kostet 1,4 million inkl. arkitekthonorar og har givet familien en lys og luftig tilbygning på 51m2 med spisestue, dagligstue, forældresoveværelse, ekstra bad, walk-in-closet samt to træterrasser og flere udgange til haven.
  • Tilbygningen er opført i stål, glas og træ og har et levende, grønt tag med beplantning af mos og sedum.