Spørg Bolius

Tinglyst medlemskab af vejlaug

Vi er to veje (26 parceller), der er ved at danne et vejlaug. Vi står over for en totalrenovering af vores veje og dermed store udgifter.

Mine spørgsmål går på tinglysning.

1: Skal vejlaugets vedtægter tinglyses/ vil det være smart at gøre det?

2: Kan man efter etableringen af et vejlaug få kommunen til at tinglyse medlemskab af vejlauget for de pågældende veje (lokalplansændring), så man slipper for at skulle tinglyse medlemsskab på hver ejendom? (det er jo ret så bekosteligt).

Mvh Asser M.

Kære Asser M.

1: Vejlaugets vedtægter bør tinglyses på ejendommene for at sikre, at senere ejere bliver medlemmer, idet I ellers risikerer, at medlemspligten bortfalder, såfremt disse senere ejere ikke oplyses om vejlauget, herunder medlemspligt mv., inden købet af ejendommen.

2: Hvis der allerede er tinglyst en lokalplan på ejendommene, og denne ændres således, at den forskriver pligt til medlemskab af et vejlaug, er dette ligeså fint. Processen i forbindelse hermed er dog tung, så det er ikke sikkert, at I kan få kommunen med på denne ide.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Dennis Feyling Serup, skribent

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden