Hold orden på værkstedet

Værkstedet er et rum med mange stykker værktøj og små dimser som bits, skruer og umbrakonøgler. Kniber det med at holde styr på grejet, så er en knivmagnet på væggen måske løsningen. Det er en nem måde at holde styr på smådele samtidig med, at de er lige ved hånden.

Tip når du saver et bræt på langs

Når du saver på langs af et bræt eller en planke, kan træet komme til at klemme om saven. Få saven til at glide mere frit ved at skubbe en kile ind i den ende, du allerede har savet.

Sådan får du nemt rawlpluggen ud af væggen

Skal du have fjernet en rawlplug i væggen, kan det som regel klares med en hammer og en skrue. Skru skruen så langt ind i væggen, at den får fat i rawlpluggen, men lad hovedet stikke ud. Grib fat om skruen med en kløfthammer og træk skrue og rawlplug ud. Brug en klods til at skåne væggen bag hammeren.

Sådan borer du i den rigtige dybde

Har du brug for et hul med en bestemt dybde, eller vil du bare være sikker på, at boret ikke går hele vejen gennem væggen? Så brug dette lille fif.

Markér den ønskede dybde på boret med malertape. Så ved du præcis, hvornår hullet er dybt nok.

Rens dysen på spraydåsen

Undgå. at dysen på spraydåsen bliver snavset eller stopper til med dette enkle fif.

Sådan vender du beslaget rigtigt

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du vender beslaget, når du samler to stykker træ. Sæt beslaget så alle skruer vender længst muligt væk fra endestykket. Så undgår du, at træet flækker. Se her, hvordan du vender beslagene korrekt, så du får den stærkeste samling.

Sådan undgår du, at træet flækker

Det er brandærgerligt, hvis skruen får træet til at flække. Vil du være sikker på, at træet ikke flækker, er et godt tip at bore for, inden skruen sættes i. Se hvordan her.

Fif: Bor hul uden at flosse kanterne

Borer du et hul i en krydsfinérplade, MDF-plade eller lignende, bliver den ene side typisk grim og flosset.
Se, hvordan du undgår det med et kopbor.