Små tips og tricks kan gøre det lettere at komme omkring de mange små udfordringer i tilværelsen, og hvorfor ikke skyde genvej i en travl hverdag?

Her har vi samlet en række tips og tricks, som kan være en hjælp. 

Hold styr på gavepapiret med en toiletrulle

Bor et hul til en skrue med en bestemt længde

Så kan du, som videoen her viser, måle dybden op på boret. På den måde kan du bore i præcis den rigtige dybde.

Slip for rengøringen efter en boreopgave

En pose klistret fast med malertape under boremaskinen opsamler puds fra væggen, så du undgår at finde støvsugeren frem.

Lav en mini køkkenhave

Du behøver ikke en masse udstyr for at komme i gang med en lille køkkenhave. Hvis du vil tyvstarte spiringen af ærter og tomater i vindueskarmen kan du nemt lave dit eget lille drivhus med en frysepose fra køkkenskuffen.

Se forskel på dine nøgler

Har du svært ved at kende nøglerne fra hinanden? Giv dem en klat neglelak i hver sin farve. Så er det nemt at kende nøglen til hoveddøren fra den til garagen.

Lav en proptrækker med en skrue og en tang

En skrue og en tang kan gøre det ud for en proptrækker i en snæver vending.

Kom nemt af med fedt fra panden

Afløbet har ikke godt af stegefedt. Hæld i stedet fedtet fra panden op i en gammel mælkekarton og smid det i affaldsspanden.

Sådan folder du nemt et stræklagen

Stræklagner kan være svære at få til at ligge pænt i skabet og kommer nemt til at fylde meget. Se her, hvordan du får styr på det uregerlige stykke stof.

Find nemt tabte smykker og legetøj

Har du tabt låsen til ørestikkeren, små dele fra ungernes legetøj eller en uundværlig lille skrue? Brug støvsugeren og en nylonstrømpe i jagten på de små dimser.

Nemt trick til at hænge billeder op

Hvis du som så mange andre har svært ved at fange snoren bag på billedet med skruen eller sømmet, når du skal hænge billeder op, så se med her.

En gaffel er nemlig et overraskende godt hjælpemiddel til at hjælpe snoren på rette vej.

Lav nyt ophæng til billedrammen med en dåse

Er ophænget røget sig en tur på din billedramme, så kan ringen fra en øl- eller sodavandsdåse sættes på som erstatning, så billedet igen kan pynte på væggen.

Hold kogebogen ren

Undgå sovsestænk og fedtede fingeraftryk i kogebogen. Med tricket her kommer opskriften op i øjenhøjde, mens du laver mad.

Undgå at falde ved isslag

Et par gamle tennissokker er gode at have ved hånden ved isslag. Træk dem uden på skoene og stå fast, selvom underlaget er glat.

Undgå, at forlængerledningen falder ud

Hvis du har brug for en ekstra lang forlængerledning, kan tricket her sikre dig mod strømafbrydelse, når der kommer træk i ledningen.

Den bedste måde at skrælle en appelsin

Vil du gerne slippe for klistrede fingre, når du skræller appelsiner, er dette trick vejen frem.

Sådan folder du nemt en plastikpose

Det er en god idé at genbruge bæreposerne fra supermarkedet, men de kan optage meget plads i skabet, hvis de bare krølles sammen. Med en særlig foldeteknik fylder plastikposer mindre i skabet og passer lige i lommen, når du skal ud at handle.

En elastik kan afhjælpe maling på kanten af malerbøtten

Maling på kanten af malerbøtten kan både smitte af og forhindre låget i at slutte tæt. Stryg derfor ikke overskydende maling af penslen på kanten, men brug i stedet en elastik spændt ud på tværs af malerbøtten.