Står der gamle, støvede møbler på dit loft, og er dine skabe fyldt med ting og tøj, du aldrig bruger? Så er der god grund til at pakke bilen og komme på loppemarked. Ifølge erfarne loppegængere kan du nemlig tjene mellem 2.000 og 5.000 kr. på en dag.

Lopper er hotte

De seneste år er det er blevet meget populært at sælge og købe ting på loppemarked. - Det er ikke oppe i tiden at smide ud. Da jeg startede Søllerød loppemarked for 13 år siden, havde jeg bare 6 stande. I dag har jeg 80, fortæller Birte Tove, der er såkaldt standforstanderinde på Søllerød Loppemarked i Holte.

Huskeseddel til loppemarkedet

 • Bord
 • Pæn dug
 • Stol
 • Parasol
 • Poser og avispapir til indpakning
 • Evt. tøjstativ, hvis du sælger tøj
 • Pengekasse og byttepenge 200-500 kr. i sedler og mønter
 • Mad og drikke til dig selv
 • Godt humør og tålmodighed!

Du kan stort set sælge alt på loppemarked – også ting, der er gået i stykker.

- Alt kan sælges. Og hvis det er i stykker, vil der altid være en, der siger: Jeg har en mand eller bekendt, der sagtens kan reparere det.

Det billede kan Michael og Pernille Viehweg nikke genkendende til. Parret har de sidste 8 år taget på loppemarked næsten hvert år for at sælge ting, de ikke selv bruger mere.

- Man kan sælge alt, siger Pernille. Sidste år solgte vi fx en gammel køkkenvask til 50 kr. Og én gang ville en mand købe et par golfsko, jeg havde med - han spillede ikke selv golf, men synes skoene var så fine, at han ville skære knopperne af sålen, griner hun.

Priser og prutteri på loppemarked

Nogle sælgere prissætter deres ting på forhånd og sætter måske endda prisskilte på, andre gør ikke – men hvad er bedst?

- Det er et temperament-spørgsmål, forklarer Birte Tove.

- Min holdning er, at man skal tage det, som det kommer. Jeg ville aldrig selv sætte prismærker på tingene, så bliver det for forretningsagtigt, og det er jo et loppemarked. Det er jo dejligt, at andre kan bruge tingene.

Uanset hvad du vælger, må du regne med, at der bliver pruttet heftigt om prisen.

Find et loppemarked

Sæsonen for udendørs loppemarkeder begynder typisk i april og fortsætter til og med oktober.

Indendørs loppemarkeder som fx Den blå hal i København kan du finde året rundt. Her kan du finde oversigter over loppemarkeder i hele landet:

 • Markedskalenderen.dk
 • Markedsindex.dk
 • Lions Club loppemarked (søg i Google på ”Lions club loppemarked” og find Lions Clubs loppemarkeder rundt om i landet)

Loppe-pengene er skattefrie

Ifølge SKAT skal man hverken betale moms eller skat, når man sælger sit private indbo på loppemarked. Så alt, hvad du tjener på loppemarked, ryger direkte ned i egne lommer.

Men for mange loppegængere handler det ikke kun om at komme hjem med en fyldt tegnebog.

- Alt det vi ikke sælger, giver vi væk til velgørende formål. Det kunne være folkekirkens nødhjælp eller spejderne. Så kan de sælge det, og få lidt ud af det, fortæller Michael og Pernille Viehweg.

Bestil en stand – men vær hurtig!

På nettet findes flere forskellige oversigter over loppemarkeder i Danmark, og her er der typisk også vejledning til bestilling af stande.

På Søllerød Loppemarked ringer du til Birte Tove eller bestiller online på birtetove.dk.

- Men man skal være i god tid. I år åbnede vi op for bookninger d. 15. februar og fik med det samme 20.000 henvendelser, fortæller Birte Tove.

Pt. er der ikke flere ledige stande før til oktober på Søllerød loppemarked.

Hvad koster det?

Du skal regne med at betale mellem 200 og 450 kr. for en standplads mellem 4 og 20 m2.

Pas på konen!

For mange handler loppemarked om langt mere end bare at tjene penge.

- Der er en helt speciel stemning, fortæller Birte Tove. Alle er søde og glade, og det er en hyggelig dag. I dag sidder mange jo rigtig meget foran computeren, men her kommer de ud. At være på loppemarked er meget socialt.

- Og hvis man er et ægtepar, der er af sted sammen, skal man lige holde godt øje med konen, slutter Michael Viehweg med et glimt i øjet – ellers bruger hun hele indtjeningen med det samme på nye loppefund!

Tips når du sælger på loppemarked

Få her Michael og Pernille Viehweg bedste tips til at sælge ting på loppemarked.

 • Læg lidt oveni prisen. Tænk på, hvad du selv ville give og læg så lidt ekstra oven i, så der er plads til at prutte om prisen. Hvis du vil have 20 kr. for en ting, så sig fx 40 kr. til kunden.
 • Tag kontakt til kunderne, så snart de viser interesse. Spørg fx med det samme: - Hvad vil du gi’? 
 • Fortæl en god historie. Folk vil gerne vide, hvorfor du sælger tingen. Det er ikke nok, at du fx bare vil sælge din PC. Men hvis du fortæller, at det er fordi, du er gået over til Mac, så er det noget helt andet. En god kræmmer må godt lyve lidt for den gode histories skyld - bare ikke om tingenes tilstand.