Spørg Bolius

Tør vi købe hus placeret lavtliggende og med høj befæstigelsesgrad - hvad kan vi gøre for at undgå skader hvis vandet kommer?

Hej Bolius

- Er der nogen form for afhjælpning/nyforanstaltning man kan etablere ift en grund med høj befæstigelsesgrad dvs huset ligger i en lavning og derved er den hydrauliske ledningsevne dårlig især hvis der kommer skybrud?

venligst Sophus G

 

Hej Sophus G

Lidt en sammenblanding af begreber.

Høj befæstelsesgrad betyder at der er få steder hvor vandet kan ledes ned i jorden. Fx store fliseterrasser, asfalt i indkørslen osv.

Lavningen er jo sigende for om området ligger lavere end omgivelserne, mens hydrauliske ledningsevne er et udtryk hvor god evne jorden har til at lade vandet sive ned.

Det er ikke altid at der er så meget at gøre, hvis alle parametre spiller i mod en. Men til en start kunne man forsøge at undgå at der er for meget befæstelse. Så er der en større overflade hvor vandet kan sive ned. Men er man samtidig i en lavning og vandet har svært ved at sive ned i jorden, så hjælper det ikke så meget. I nogle tilfælde vil en pumpebrønd kunne være en hjælp, mens det i andre tilfælde nok kræver at der kigges mere overordnet på hele grunden. Er det muligt at lede vandet væk fra huset? Kan der etableres et regnvandsbed?

Jeg kan anbefale at kigge på Få et klimatjek, hvor uddannede fagfolk kan komme og kigge på netop jeres problem.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden