Stikkende planter er ofte markante planter med karakter. De skiller sig ud mellem blomster og buske.

Enten er deres blade lange, tynde og sylespidse for enderne. Andre har grene besat med stikkende torne. Hos nogle stikkende planter er torne og blade smeltet sammen til en blad-form, der både er sylespids og tornet. Der er ofte tale om planter, der i har en skulpturel form og med iøjnefaldende udtryk.

Planterne forbindes ofte med irritation – fordi de stikker – og torne og stikkende, spidse plantedele er da også til for at holde dyr væk, så planterne kan undgå at ende som føde.

Hjemmehørende planter, der stikker, findes ofte på tørre steder, hvor planteudbuddet er småt og hvor det derfor er svært for græssende dyr at finde føde. Her er torne en god modforanstaltning mod at blive spist.

Plant planter med netop sådanne specielle karaktertræk rundt om i din have og skab ekstra oplevelser. Planter med torne eller som stikker behøver ikke kun være til gene, de kan også være til pryd. I billedserien herunder kan du se ti forskellige stikkende planter, du kan dyrke i din egen have.

Podcast: Mig og min have

Episode 9: Eksotiske planter

Pift din bolig, altan, terrasse eller have op med unikke, karakterfulde planter. Eksotiske planter er et vidt begreb, der bl.a. dækker over ananasplante, agave og kødædende planter. Vi indfanger essensen og giver dig de bedste tips til, hvordan du kan bruge eksotiske planter i indretning af haven og i boligen, samt hvordan de skal plejes og passes.

Hør alle afsnit samt få de nyeste via Apple Podcasts eller TuneIn.

Alle afsnit