Spørg Bolius

Trægulv i kælder med plastik membran under - betyder det fugt og skimmel?

Hej Bolius

For 8 år siden lagde vi trægulv i et værelse i kælderen. Huset er fra 1972, og trægulvet ser fortsat ganske flot ud. Vi lagde en dampspærre under. Men nu er jeg pludselig blevet usikker på, om det var det rigtige at gøre.

Bør vi tage gulvet op igen. Jeg er pludselig kommet til at tænke på om der kan danne fugt og skimmelsvampe under dampspærren?

På forhånd tak for svar.

Venlig hilsen

Jette T

Hej Jette

Ja, det er der desværre en ikke-uvæsentlig risiko for. Altså at du har får noget fugt og måske noget skimmelvækst der.

Fugten fra kælderens betongulv kan ikke komme væk pga. plastikken over, og så kan der dannes fugt i større eller mindre grad – ikke mindst i denne våde vinter, hvor grundvandet mange steder står meget højt.

Måske kan I ikke lugte det nu. Men ofte lugter der lidt hengemt under plasten, og det kan så være vækst af både skimmelsvampe, men også jordbakterier mv.

Det er ikke sikkert, at det er et problem. Nogle kældere er ganske tørre, særligt efter 1970. Men se om I ikke kan få et bræt eller to op, for at kigge under.

Få evt. en sagkyndig med på sidelinjen. Han/hun vil også kunne tage en skimmelprøve af underlaget, for at være helt sikker.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden