Spørg Bolius

Udlejning feriehus - hvordan får jeg selv størst mulig andel af lejen og samtidig skattefordelen?

Hej Bolius

Jeg vil gerne udleje mit sommerhus ud privat. Findes der en måde man kan indberette den max 42.000.- skattefrie indtægt, uden at skulle betale for service mm ved bureauerne eller Abnb. Hvis jeg indberetter privat er det skattefrie beløb jo 10.000.- (så spørgmålet er, findes der et bureau eller lign. der indberetter uden man skal betale for katalog, formidling, rengøring...

med venlig hilsen Sanne K

Hej Sanne K

Foreningen Danske Sommerhusudlejere har oprettet et udlejningsbureau, Feriehusdirect hvor du kan vælge mellem to modeller: 

Dels et full-service koncept med en provision på 29 procent og dels et selvudlejningskoncept med en provision på 5 procent. 

Ved  selvudlejnings-modellen står du selv for hele udlejningen, mens Feriehusdirect eneste opgave er at modtage lejen og indberette lejeindtægten til Skattestyrelsen. Dermed får du det maksimale fradrag på 42.700 kr. (2021)

Jeg har dog ikke hørt noget om brugernes oplevelser med Feriehusdirect

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Jørgen Munksgaard Rasmussen, boligøkonomisk fagekspert

Aktuelt på forsiden