Spørg Bolius

Varmepumpe i sommerhus - kan vi styre den med et tænd/sluk ur?

Hej Bolius

Mit sommerhus har en luft-til-luft varmepumpe. Vil varmepumpe tåle at blive sat til et tænd-sluk-ur?
Tanken skulle være kun at lade den køre om natten (hvor strømmen er billig). Normalt kører udedelen et stykke tid efter termostaten har slået fra.
Så spørgsmåler er: Kan varmepumpen holde til at blive slukket "på den hårde måde" gennem en hel vinter??

Vh Jacob P

Hej Jacob

Jeg har vendt det med Tekniq, som er en organisation der dækker blandt andet mange varmepumpeinstallatører.
En kort udgave af vores snak er, at

  • pumpen skulle nok kunne holde til det, selvom det er en lidt hård medfart at give den i det lange løb. De tør ikke sige at den ikke slides hårdere på den måde.
  • mange varmepumper risikerer at starte i standby funktion. Nogle vil fortsætte fra hvor de slap, men det kommer altså helt an på den enkelte varmepumpe.

Konsulenten fra Tekniq, havde haft fat i en af de store producenter, for at kvalificere sit svar, men det blev stadig lidt uklart. Deres bedste bud var at man / I skulle tage fat i leverandøren af varmepumpen, som kunne fortælle hvordan den enkelte varmepumpe fungerede bedst.
 
I langt de fleste varmepumper, burde der efterhånden være mulighed for at indstille brugen, så den kører i de perioder man gerne vil have den til at køre.
 
Jeg håber det giver mening, og at I måske kan få hjælp fra jeres leverandør. Er det en ældre udgave, kan du måske få en vvs'er til at hjælpe med at få afklaret hvilke muligheder der er med netop jeres model.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden